België deel Ardennen (1)

Uit de categorie: België, Camper Reisverhalen  
Datum: 29/04/2024


We gaan na lange tijd weer eens op stap met de camper en we rijden richting de Belgische Ardennen.
Eerst rijden we langs de IKEA in Eindhoven want we hebben nog een bon van 10 euro en die verloopt deze maand. En tevens zijn we wel toe een (gratis) bak koffie. 😉
We hebben wat leuke plantjes gevonden om mee te nemen.
Toen doorgereden naar de camperplek in Hamont. Een aardige plek om de nacht door te brengen. We stonden er met nog 1 andere camper.

Camperplaats

De volgende dag gaan we eerst naar een kasteel kijken maar daar kun je niet bijkomen omdat het een privé bezit is en bezoekers niet welkom zijn. Dat had ik wat beter moeten uitzoeken dan hadden we er niet naartoe hoeven rijden.
In Maasmechelen zijn we wezen kijken bij het natuurgebied op de plek waar vroeger een oude kolenmijn was. Er staan nog wat overblijfsels van de kolenmijn.

Oude kolenmijn

Ook is er het Ecotron welke gebruikt wordt om te kijken in de toekomst. Hoe groeit alles daar in de buurt over 50 jaar als de natuur zo door gaat met opwarmen van de aarde. Ze bootsen de atmosfeer na zoals die misschien in 2070 geworden zal zijn. Je kunt er alleen niet in kijken want het is alleen te bezoeken voor schoolklassen.

Ecotron

We eindigden op de camperplek in Rekum aan het kanaal. We stonden mooi op een hoekje en waren blij met de plek met een stukje groen erbij. Het was aardig druk en er stonden nog 6 andere campers.

camperplaats Rekum

’s Avonds nog even naar het stadje gelopen om naar het kasteel te kijken maar daar kun je dus helemaal niets van zien. Hij ligt helemaal verscholen in het groen.

We stonden heel mooi op de camperplek en het zou deze derde dag lekker warm zijn met veel zon. De mooiste dag van de week en daarom besloten we om niet verder te gaan en de hele dag daar lekker van de zon te genieten. En dat hebben we dan ook gedaan met het maken van puzzeltjes.
Ook vandaag bleef het druk met campers. Er gingen er een paar weg maar nog meer kwamen er bij.

Vandaag, 2 mei, werden we wakker en was het weer lekker weer.
We gaan na het ontbijt even naar een kasteel kijken en een oude waterburcht. Het kasteel is niet meer dan een groot landhuis maar de waterburcht was nog wel aardig om te bekijken. Heel oud en vervallen maar met plaatjes hoe het geweest was vroeger was het leuk om te zien.

Waterburcht

Daarna alles legen en vullen bij camperplek in Bilzen. Helaas hebben we na het geld inwerpen geen water gekregen. Dus dat was een beetje vervelend. Daarna eerst maar naar de supermarkt om weer lekker bij te vullen.
Dan naar de camperplek bij de Blegny Mine en daar maar water genomen. Daar is het nog gratis ook!
Omdat we daar toch waren ook maar even overal gekeken.

Blegne mijn

Dan naar kasteel Franchimont. Helaas begon het wat te regenen toen we daar waren dus lekker lopen is het dan niet. Maar wel leuk om het kasteel te zien.

kasteel Franchimont

Meer campertips


Laat een reactie achter