Belgische Ardennen (2)

Uit de categorie: België, Camper Reisverhalen  
Datum: 20/07/2015


We rijden weer verder. Onderweg kwamen we door een plaatsje waar een wielerwedstrijd bezig was. Helaas was het over een heel groot gebied en was het niet duidelijk hoe we hier langs moesten. We werden omgeleid maar dat gebeurde vrij willekeurig afhankelijk van waar de wielrenners waren.Camperplaats Dus na 10 minuten waren we weer op dezelfde plek. We hebben daarna de navigatie maar via een tussenpunt flink eromheen laten rijden en toen kwam het wel goed.

De camperplaats in Huy is het vandaag geworden en we staan aan de Maas. Met een mooi uitzicht op de Maas en een grote spoorbrug.
Een plaatsje dat dit jaar een finish had van de Tour de France.
Bij Neeltje Jans waren we ook al langsgereden deze vakantie dus dit is al de tweede finish plaats. Toevallig en zeker weten ook de laatste.

De camperplaats heeft maar twee plaatsen en er staat dat je geluk moet hebben om een plekje te vinden. Nou wij hadden dat geluk. Er stond er maar één camper. En toen we de volgende dag wegreden stond er niemand meer dus hadden de eerstvolgende twee ook weer geluk 😉

De brug vlakbij de camperplaats

De kubus ivm de Tour de France 2015Ook hier hebben we beiden weer een stuk hard gelopen. Eerst omhoog de brug op, dan over de brug en weer naar beneden. En daar een flink eind hardlopen en dan dezelfde weg over de brug weer terug.

Ook is er vlakbij de camperplaats bovenop een fort. Die was ’s avonds gesloten maar we zijn wel helemaal naar boven gelopen om hem van dichtbij te bekijken. Een flinke wandeling die wel leuk is om even te doen. Gelukkig was de wandeling zelf leuk want van het fort zie je eigenlijk heel weinig tot niets als de hekken dicht zijn.

De brug vanaf de bovenkant Het fort

De volgende dag rijden we weer verder door veel smalle straatjes doordat de navigatie op kortste weg staat.
Ook zijn we door het water gereden waar we een klein riviertje moesten oversteken en raakte de achterkant de grond. Ging verder wel goed maar was even spannend.

Rijden door de rivier

We zijn de rit uiteindelijk geëindigd op de camperplaats Maboge. Dit zou een simpele mix-parking wezen aan het water. En dat was het ook precies, maar dan wel een verrassende mix-parking. Het is een groot grasveld aan een flink riviertje, de Ourthe, met heel veel plaats om te parkeren. Ook vrij dicht bij het water kon je staan en met een camper is dat een geweldige plek.

Een mooie camperplek aan het water

We zijn er dan ook twee dagen gebleven, ook omdat het erg mooi weer was en we lekker in de rivier konden afkoelen.
Het uitzicht vanonder de luifel kon heel erg verschillen. Soms zag je bijna niemand en op een ander moment kwam er een groep met rubberbootjes en was het opeens gezellig druk. Dan was er opeens heel veel te bekijken op de plek.

Rust bij de rivier Drukte bij de rivier

Meer campertips


Laat een reactie achter