Belgische Ardennen (4)

Uit de categorie: België, Camper Reisverhalen  
Datum: 27/07/2015


Het begint vandaag helaas opnieuw regenachtig. Minder leuk maar je doet er niets aan. We rijden vandaag naar Coo om de watervallen daar te bekijken. Ook een supermarkt willen we aandoen om de nodige dingen in te slaan. Een modderig weggetje
Omdat de navigatie steeds op de kortste weg staat krijg je nog wel eens verrassingen te zien. Dit keer werd de smalle asfaltweg steeds minder asfalt maar meer losse steentjes en op het eind zelfs een zandpad. Ja en dan valt keren ook niet mee dus maar doorrijden. De gaten in het zandpad waren gevuld met water dus hoe diep ze waren was niet in te schatten. Rustig rijden dus maar en hopen dat het gauw wat beter wordt!

De watervallen zijn leuk om te bekijken. Het maakt erg veel herrie als het water naar beneden komt. Leuk om te bekijken van alle kanten. De omgeving is verder ook erg mooi en aan de brug hangen prachtige planten met erg veel bloemen. Het wordt mooi onderhouden daar.


Waterval bij Coo En nog een foto van de waterval

Bloemen op de brug En de bloemen dichtbij

Daarna zijn we naar een kasteel gereden. Dit was Chateau De Reinhardstein. We wisten dat het gesloten zou zijn op maandag (alleen open in het weekend) maar we kijken wel naar de buitenkant. Het was ook een eindje lopen van de parkeerplaats naar het kasteel toe en dat is ook leuk om te doen. Het is een mooie burcht. Leuk dat we die even bekeken hebben.

De weg naar het kasteel Een toren

Daarna een klein stukje terug gereden omdat we een grote stuwdam zagen met een heel grote diepte aan een kant. Dat wilden we nog even rustig bekijken als we er overheen liepen. Leuk dat we dat even deden. Wat een diepte is dat. Jammer dat je de paden naar beneden niet mag gebruiken anders was dat ook nog een leuke wandeling geweest.

De dam aan de diepe kant Uitzicht naar beneden

De camperplaatsDaarna naar de camperplaats gereden en dat is geworden de camperplaats Signal de Botrange. Een grote parkeerplaats en meer is het niet. Het was al laat en we moesten alleen nog eten en dan een filmpje kijken en slapen. Dus het was geen probleem om hier te overnachten. Buiten zitten kon toch al niet omdat het weer lekker aan het regenen was. Toch iets minder leuk dan een klein zonnetje. Gelukkig dat we overdag bij de watervallen en het kasteel geen regen hadden.

Ook de volgende ochtend was het nog een spetterdag. We hebben het aardig droog gehouden maar echt gezellig lopen is het niet als het zomaar steeds kan gaan spetteren. ’s Morgens eerst eens gekeken waar we nu eigenlijk stonden omdat het gisteren bij aankomst erg regende. Het is het hoogste punt van België en hier kon je ook nog een uitkijktoren opklimmen. Jammer dat het uitzicht daar vandaan helemaal niets voorstelde. We zijn al snel weggereden richting de camperplaats bij de Blegny-mine.
We moesten in ieder geval de camper legen en vullen met water. Dat hebben we daar ook gedaan maar zijn er in verband met het weer niet gebleven. We zijn doorgereden naar Genk en daar gewinkeld. Wel aardig maar veel winkels waren dicht en zoveel bijzonders zijn we niet tegengekomen.

Camperplaats Kattevennen

Daarna naar de camperplaats in Genk. Het Bloso domein Kattevennen. Een mooie plaats waar we wel eens eerder geweest zijn. We stonden vooraan en kregen zelfs de zon nog even te zien.
We hebben gewandeld in het bos en verder niets bijzonders gedaan.

De volgende ochtend scheen het zonnetje. Dus hebben we na het ontbijt een wandelroute door het bos gemaakt. Een mooie route die heel duidelijk worden aangegeven. De bordjes volgen elkaar mooi op en altijd duidelijk in welke richting de wandelroute verder gaat.

Kattevennen wereldbol Vlonders tijdens de wandeling

Na het wandelen zijn we gaan inruimen en zijn we verder gaan rijden. Helaas werd het opnieuw wat slechter weer. We reden richting Nederland en vonden eigenlijk geen leuke plek, die ook lekker in de zon was. De zon was veel weg en als hij er was waaide het eigenlijk te hard om lekker te zitten. We besloten maar om door te rijden naar huis. Anders zouden we morgen naar huis gaan dus veel scheelt het toch niet.
Het waren in ieder geval een paar prachtige weken in de Belgische Ardennen die zeker nog eens bezocht kunnen worden. We hebben vast nog niet alles gezien.

Meer campertips


Laat een reactie achter