Belgische Ardennen en Luxemburg (1)

Uit de categorie: België, Camper Reisverhalen, Nederland  
Datum: 30/04/2019


Het is meivakantie en we gaan een tijdje richting de Belgische Ardennen en Luxemburg. Eens kijken of we ons daar kunnen vermaken. De eerste dag hebben we een eind gereden richting Limburg. Onderweg kreeg een vrachtauto voor ons een klapband. Wat een herrie is dat en wat een troep op de weg. Gelukkig kon de chauffeur de vrachtauto makkelijk naar de kant krijgen en zijn wij gewoon doorgereden (over de troep op de weg). Toen we aardig in de richting waren kwam zowaar de zon lekker door en we zijn die dag gereden tot aan de camperplaats in Sittard. (Parking De Nieuwe Hateboer) en omdat de zon scheen zijn we daar gebleven en hebben de middag lekker in de zon gezeten. Na het eten hebben we daar in het natuurgebied achter de camperplaats gelopen. Een mooi gebied waar je heel wat te zien hebt.

Camperplaats Sittard en omgeving

De volgende dag rijden we richting België. De navigatie weer op kortste weg gezet en natuurlijk de snelweg ook uitgezet. Die willen we niet zien op vakantie. Er waren wel een paar heel smalle wegen bij maar het was weer leuk en mooi rijden. Eerst zijn we naar Verviers gereden waar we de fonteinentocht wilden maken. We reden eerst naar het VVV waar je gratis de plattegrond met de wandeling kan krijgen. Dat is gelukt. Het mooie is dat je daar tegenover makkelijk met de camper kan parkeren met een parkeerschijf. Op alle andere plekken in de stad zijn parkeermeters en moet je betalen. En de wandeling begint ook bij het VVV dus je bent meteen op de juiste plek. Ze hebben bij de VVV trouwens ook een wandeling langs oude textiel machines. Als je dat leuker vindt dan fonteinen kun je die ook gaan volgen. Voor we de wandeling begonnen hebben we wel eerst gegeten in de camper.

Deel 1 fonteinentocht

De wandelroute was mooi en de fonteinen waren leuk om te bekijken. Jammer dat we waarschijnlijk nog wat vroeg in het jaar waren want sommige fonteinen stonden nog helemaal droog. Waarschijnlijk in verband met vorstperiodes. In de zomer zal het er allemaal dus nog mooier uitzien.
We begonnen de wandeling met vrij mistig weer maar al snel brak toch de zon weer door. Toen werd het dus aardig heet met de jas aan terwijl zonder jas met het windje soms weer net te koud was.

Deel 2 fonteinentocht

Na de wandeling zijn we naar de camperplaats bij de Blegny mine gereden. Daar zullen we morgen ook even rondkijken. Vandaag zijn we daar niet meer aan toe gekomen.
Een mooie camperplek waar we lekker hebben geslapen.

Camperplaats Blegny mine

Meer campertips


Laat een reactie achter