Belgische Ardennen en Luxemburg (2)

Uit de categorie: België, Camper Reisverhalen  
Datum: 02/05/2019


Vandaag zijn we na het ontbijt (vrij laat) eerst alles bij de mijn gaan bekijken. De mijn echt in (65 meter onder grond) dat doen we niet maar de rest eromheen hebben we langsgelopen. Mooi wat je daar zomaar allemaal kan zien op het terrein. Zelfs een klein openluchtmuseum waar je best leuke dingen kunt zien. Voor (klein)kinderen is er ook van alles te beleven.
Het “mijn”-golf ziet er ook heel leuk uit. Een minigolfbaan met allemaal mijnattributen waar je met de bal doorheen of langs moet.

Blegny mine

Daarna was het op dat moment mooi weer en zijn we bij de camper gebleven. Lekker in de zon. En we hebben wat later besloten om er maar een rustige dag van te maken. We zijn daar dus nog een nachtje gebleven. Later in de middag is het wel een beetje gaan regenen maar we kunnen ons binnen ook goed vermaken.

De volgende dag zouden we wel verder gaan. Eerst alles weer legen en vullen zodat we er weer even tegen kunnen. Dat kan hier bij de Blegny mine heel goed. Er zijn zelfs twee service punten.
Vanmorgen vroeg stonden er meer dan 20 campers op het terrein. Dus ook buiten de officiële plekken. Er was ook een club gekomen die daar stond en dan is het aantal al snel een stuk hoger. Die gingen ook allemaal vrij vroeg weer naar huis.
Wij zijn na de servicebeurt eerst langs een supermarkt gereden op de route. We moeten toch ook blijven eten.

Ruïne van Franchimont

Daarna naar een kasteel. Namelijk kasteel van Franchimont. Een leuke ‘ruïne’ om te bezoeken. Er is niet veel wat nog heel is al zijn ze wel met restauratie bezig. Maar je kan nog wel leuke dingen zien en trappen afdalen in donkere gangen naar de kazematten. Wij hebben de eerste twee niet gedaan omdat er gewaarschuwd werd voor de vele treden die ook zeer onregelmatig waren en gekenmerkt werden als gevaarlijk. En we vonden ze er inderdaad eng uitzien. Zelfs de laatste die ‘makkelijker’ zou zijn vonden we nog lastig te betreden. Maar heel leuk om te doen.

Kasteel van Franchimont

Camperplaats klein Coo
We hadden zo een leuke middag. Na de koffie zijn we gereden naar de camperplaats in klein Coo. We verwachten met alle attracties in de buurt dat het er best druk zou zijn maar we stonden helemaal alleen op de grote parkeerplaats. Misschien dat het er morgenochtend drukker wordt omdat het dan zaterdag is. Het betalen vond ik eerst wat vreemd want de automaat accepteerde niet meer geld, maar blijkbaar kun je niet verder betalen dan tot 18:00 ’s avonds. De volgende ochtend moet je gewoon de rest betalen als je langer wilt staan. Tussen 18:00 ’s avonds en 9:00 ’s morgens hoef je dus niet te betalen.

’s Avonds hebben we nog even in de buurt gewandeld en natuurlijk de watervallen van Coo bekeken. (Zie een filmpje van deze waterval: Watervallen van Coo 2015)
Die waterval stroomde weer lekker vlot door. We waren er wel eens eerder en toen waren er heel veel bezoekers en nu liepen we er bijna alleen. Wel handig voor het maken van foto’s.
Morgen gaan we weer verder en waarschijnlijk richting Luxemburg.

Watervallen van Coo

Meer campertips


Laat een reactie achter