Bij de Maas

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Nederland  
Datum: 17/08/2012


Gratis kamperen kon op de camping Het Esmeer in de maand augustus. Dat heb je niet vaak in het hoogseizoen.
Dus dat hebben we maar gedaan want het zou mooi weer worden dit weekend. Te mooi naar later bleek.
Echt gratis is het niet want er komt altijd nog veel bij en in dit geval zelfs 5 euro per nacht voor de hond, en die gaat toch ook mee!
Vrijdagmiddag rond 12 uur vertrokken we richting Aalst en de navigatie stond weer op kort zonder snelweg. Wel tot net voor de rivieren want zonder snelweg en pontjes moet je wel erg ver omrijden. Dus het laatste stukje even met snelweg over de Waal.
We hebben een mooi plekje gevonden aan een vijver. Erg druk is het niet op deze camping. Vandaar de gratis actie denken we.

Op de camping

Het pontje Op zaterdag zijn we gaan wandelen en hebben het pontje naar de overkant genomen. De Maas over. Daar hebben we een lekker gebakje gekocht en in de schaduw aan de waterkant opgegeten. Dat was lekker want in de zon was het wel heel erg warm.
Op de camping zijn we ook wat verder weg gaan zitten in de schaduw en in de wind. Dat was tenminste lekker uit te houden. In de camper zelf is het zaterdagmiddag 35 graden en dat is toch wel warm.
Als avondeten hebben we lekker patatjes gehaald. Koken met deze warmte zit er echt niet in.
De volgende dag was het weer lekker heet en hebben we op een plekje onder de bomen bij het meer gezeten en gekeken naar de vele bootjes die daar voorbij voeren. Anneke begint ook al aan een bootje te denken want op het water is het lekker koel met zulk heet weer en verkoeling zoeken in het water is natuurlijk ook erg makkelijk. ’s Avonds ging de zon weg achter de wolken en werd het snel lekker.

In de koelteAan het meer

En nog een vervelend nadeel op deze camping. Er is een vuilnispletter waar je je vuil in kan gooien na het inwerpen van een munt. Deze kost een euro maar nu moet je dus al je vuil opsparen en kun je niet iedere keer een klein zakje vuil weggooien. En wij zijn er niet op gemaakt om een grote vuilniszak in de camper te hebben en zo lekker te sparen. Een sterk minpunt voor zulke campings.
Vandaag zijn we weer op huis aan gereden en onderweg nog even gestopt op recreatie plek de Zwaan vlak bij Kockengen. Een leuke plek om even tot rust te komen, wat rond te wandelen of als je van vissen houdt, te vissen. Wij hebben koffie gedronken en lekker in de zon gezeten. En met de hond heb ik nog een rondje om het meer gelopen. Een leuke wandeling.
Daarna weer verder en thuis de camper uitgeruimt en weer naar de stalling gebracht. Niet voor heel lang denken we…..

Dagrecreatie

Meer campertips


1 Reactie op “Bij de Maas”

  1. Ruud schrijft :

    Hallo, mag ik vragen waar de eerste foto (verhaal bij de maas) is genomen?

    Antwoord: Dat is dus op camping Het Esmeer 😉

Laat een reactie achter