Camper Elfstedentocht – Leeuwarden (1)

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Nederland  
Datum: 10/08/2021


Bartlehiem was het volgende op het programma. En dan met name het beroemde bruggetje. Hieronder zie je dat we hem gevonden hebben.

Het beroemde bruggetje

Daarna een kunstwerk op een rotonde waar een rijtje schaatsrijders voorbij komen. Hetzelfde beeld staat er tweemaal.

vier schatsers

Toen gingen we naar het Elfstedenmonument. Een brug waar allemaal tegeltjes op gelijmd zijn. Op ieder tegeltjes staat een schaatsrijder die de Elfstedentocht gereden heeft een van een afstand vormen de tegeltjes weer een ander patroon van schaatsers. En erg mooi bruggetje.

Elfstedenmonument

En dan naar de finish van de Elfstedentocht aan de Bonkervaart. Er staat een gedenkplaat en er is een boog over de vaart waar de finish is. Wij stonden er dus ook!

Bij de Finish

Daarna zijn we naar Leeuwarden gereden om een wandeling te maken. We begonnen weer bij de fontein die Love heet. Twee metershoge hoofden die elkaar aankijken alhoewel, ze hebben de ogen dicht.
En er komt geen water uit deze fontein maar er komt stoom uit de bodem. Zonder wind is dat misschien best mooi maar met de wind vandaag zag je er niet veel van. Het waaide meteen weg.

Love en meer

In de stad komt ook veel gewenste grafitie voor. Verschillende (internationale) kunstenaars hebben er aan meegewerkt en we hebben er best veel gezien.

Grafitie

Ook zijn er verschillende Mini mensen in muren te vinden. Hieronder een foto van een muur en wat kleine mensen die er te vinden zijn. Maar ze zijn echt super klein in het echt een bijna niet te vinden.

Verborgen minimensen in de muur

En ze hebben ook een scheve toren van Pisa. Maar dan heet hij Oldehove. Ze wilden hier de hoogste toren bouwen van Friesland maar de grond bleek toch een beetje te zacht te zijn voor zo’n hoge toren.

Oldenhove en beeld

Het was een mooie wandeling door de stad met veel om te zien.

Hofje

Straten geverfd

Gevels in de stad

We slapen op de camperplaats in Leeuwarden. Bij een jachthaven. Hij heet camperplaats Leeuwarden.
Je krijgt ook een bon voor korting bij veel winkels in Leeuwarden en eentje is vier gratis broodjes bij de Jumbo. Dat gaan we in ieder geval even doen.

Camperplaats bij de jachthaven

Meer campertips


Laat een reactie achter