Camper Elfstedentocht – Sloten

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Nederland  
Datum: 02/08/2021


Vandaag zijn we aan de Elfstedentocht begonnen. We kozen de dichtstbijzijnde plaats en zijn daar naar toe gereden. We begonnen dus in Sloten.

Net buiten het stadje konden we makkelijk parkeren. We hebben eerst een Aukje op de foto gezet. Deze kunstwerken zijn door een kunstenaar in elk van de 11 steden neergezet. Tevens willen we in iedere stad de speciale fontein op de foto zetten die voor de 11 steden gemaakt zijn. De eerste hebben we dus erop staan.
Meer over de Elf fonteinen op deze pagina en meer over de de Aukjes die ook in elke stad staan.

Sloten is een leuk stadje om doorheen te lopen. Zie de foto’s hieronder.
En ook de waslijnen zoals ze vroeger al gebruikt werden aan de rand van de stad. Want in Sloten is zo dicht op elkaar gebouwd dat de was drogen alleen eigenlijk aan de rand kan met zon en wind.

Waslijn

Aukje en meer

De fontein is een donkere berg plastic containers, met daarop een man met een meisje op zijn schouders. Ze houdt een kievit vast, een uitstervende vogel.

fontein en meer

Doorkijkjes

Daarna reden we door Kolderwolde. Hier heeft dezelfde kunstenaar van de Aukjes, Evert van Hemert, ook 11 kunstwerken geplaatst. Dit omdat dit plaatsje zijn werk- en woonplaats is. Je kunt er moeilijk parkeren bij de kunstwerken omdat ze meestal gewoon langs de weg staan maar het is gelukt en we hebben van alle 11 een foto.

De eerste drie zijn Klaske (paard), Europa (Dame te paard) en Een dagje naar de stad

The Milkmaid, de trekzakspeelster, Sietske (dame te paard) en de Verleiding.

De laatste kerkgangster, de venus van Kolderwolde met poes, Faam op de bolle en de Reedrijdster.

Ook zijn we gereden naar de Oudemirdumerklif nabij De Dollen in Oudemirdum
Hier heb je een mooi uitzicht over het IJsselmeer. Maar een klif zoals we gewend zijn in andere landen is het niet echt.

Uitzicht

Het werd toen tijd voor een overnachtingsplek en we zagen in de buurt een plek met 25 plaatsen. Helaas daar aangekomen bleken ze helemaal vol te zitten. Ook was er even verderop een plek met 2 plaatsen en die bleek helemaal leeg te zijn. Een prachtige rustige plek in de natuur met drie geitjes die daar los lopen. Dus wat we vaak denken over waar we plek kunnen vinden lijkt niet altijd te kloppen.
De camperplaats heet “landgoed de Syme” in Gaasterland.
We hebben er heerlijk rustig kunnen slapen. Echt een aanrader.

camperplaats landgoed de Syme

Meer campertips


Laat een reactie achter