Camper Elfstedentocht – Sneek

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Nederland  
Datum: 12/08/2021


De volgende dag is de eerste stop bij Uniastate. Een afgebrande kerk die weer opgebouwd is als kunstwerk in een stalen geraamte. Helaas was het hek gesloten dus we konden niet op het terrein. Maar van een afstandje is hij ook mooi op de foto te zetten.

Uniastate

Daarna naar de eeuwenoude mummies van Wiuwert. Het ziet er best luguber uit in de mummiekelder. Die hele oude dode mensen. Maar ja, ze zouden ook van klei kunnen zijn want wie ziet het verschil. Je weet niet hoe een mummie er anders uit zou moeten zien. Ze zijn in ieder geval niet gewikkeld in banden.

Mummies

En toen was Sneek aan de beurt. We hebben een mooie parkeerplaats gevonden en zijn toen gaan wandelen.
Natuurlijk naar de fontein. Een man die midden in de gracht op een gouden bal staat met de hoorn des overvloeds in zijn handen waar het water uit komt.

Een mannetje met een hoorn op zijn schouder

En de waterpoort, een indrukwekkend bouwwerk, met twee sierlijke torens. Die ziet er nog mooi uit. Vroeger waren er 5 maar nu niet meer.

Waterpoort

Overzicht

Voor de camperplaats kozen we voor IJlst. Weinig plekken maar we hadden geluk er stond maar 1 andere camper.
Ernaast is de fierljep plaats van IJlst. Daar gingen ze s avonds oefenen. Dat was wel leuk om te zien. Het neerzetten van de paal is meer dan alleen even in het water plaatsen. Per persoon wordt hij op een bepaalde manier geplaatst zodat ze hoog kunnen klimmen en ver landen.

Fierljeppen

Camperplaats naast de Fierljep baan

Meer campertips


Laat een reactie achter