Camper Elfstedentocht – Stavoren

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Nederland  
Datum: 03/08/2021


De volgende ochtend hebben we eerst ontbeten in het zonnetje en nog even genoten van de rust, en toen zijn we op weg gegaan naar Stavoren.
Onderweg zijn we eerst gestopt bij de Roode klif ofwel de herdenkingssteen om de slag bij Warns.

herdenkingssteen om de slag bij Warns

Daarna dus een parkeerplaats in Stavoren gezocht en een wandeling gemaakt door het stadje. Natuurlijk de fontein en Aukje op de foto gezet en het vrouwtje van Stavoren.
De fontein is een vrolijke fontein waar op warme dagen kinderen in spelen. In de bek van de vis ben je droog maar kom er maar eens droog in!

Fontein aukje en vrouwtje van Stavoren

Er zijn mooie dingen te zien tijdens de wandeling. Zoals de huisjes in verschillende kleuren.

Visserij spullen

Haven

Stavoren in beeld

Meer Stavoren

Ook kom je bij het Blokhuis dat rond 1525 gebouwd werd door keizer Karel V. om de Friezen in bedwang te houden. Bij opgravingen in 1996 zijn hier stukken van de muren en torens en veel kanonskogels gevonden. Daarom is er nu op deze plek op de oude fundamenten een abstract beeld van het vestingwerk gebouwd.
Ook een soort museum want er liggen heel veel gevonden oude voorwerpen tentoon gesteld in de ramen.

Bolwerk

Camperplaats Sirag watersportWe hebben ook even boodschappen gedaan en daarna naar de camperplaats Sirag watersport waar we een mooi plekje aan het water hebben. Wat varen er in deze tijd veel boten voorbij. Je merkt nu pas hoe vaak een brug voor de boten open en dicht gaat. Die zien we namelijk een klein stukje verderop.

Meer campertips


Laat een reactie achter