Camper verzekeren

Uit de categorie: Camper Ervaringen  
Datum: 02/09/2009


De camper moet natuurlijk ook verzekerd zijn.
Het was een heel uitzoekwerk om te bekijken wat we wilden en wat er mogelijk was. Het eerste wat me verbaasde, maar wat wel heel welkom was, is dat de camper gewoon all-risk verzekerd wordt. Ook al is hij al bijna 15 jaar oud.
Natuurlijk niet tegen de nieuwwaarde, maar hij is wel vijf jaar tegen de aankoopwaarde verzekerd. En dat is toch een hele geruststelling want ook een oud campertje kost nog veel geld.

Er zijn heel veel verzekeringsmaatschappijen maar je kan niet overal een camper verzekeren. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een maatschappij die heel veel met campers doet. Aveco verzekeringen uit Hardenberg. Ze weten dan tenminste waar ze het over hebben.
Ook hebben we een doorlopende reisverzekering en pechhulp erbij genomen.

Er is ook een verzekering bij de NKC. Deze vereniging is speciaal voor camperliefhebbers en de verzekering die ze hebben is ook alleen maar voor campers. Een goede verzekering waar je de polisvoorwaarden makkelijk kunt lezen want ze zijn geschreven in begrijpelijke taal.

De camper moest wel getaxeerd worden voordat we het bedrag wisten waarvoor de verzekering zou gelden. We hoopten natuurlijk dat dit niet ver onder onze koopprijs zou vallen. Gelukkig bleek uiteindelijk de taxatie zo goed als onze koopprijs te zijn. Als er geen putjes in het dak hadden gezeten (hagelschade) dan had het zelfs ruim erboven gezeten.
Dus de verzekering is ook goed gekomen en we mogen de weg op.

Nu maar hopen dat we deze verzekering nooit nodig hebben.

In Nederland mooi uitzicht

Meer campertips


Laat een reactie achter