Camping of camperplaats

Uit de categorie: Camper Ervaringen, Camperplaatsen  
Datum: 06/01/2011


Wij lezen vaak dat mensen die met een camper reizen niet van campings houden en alleen op camperplaatsen willen staan of helemaal vrij. Iedereen mag het zelf weten natuurlijk maar wij vinden niet dat er iets mis is om soms op een camping te staan met de camper. Natuurlijk zijn ze vaak wat duurder maar we vinden bijvoorbeeld het douchen in een ruimte waar je gewoon heel makkelijk je haren kan wassen veel lekkerder dan in de kleine ruimte in de camper.
Na het douchen in de camper is bij ons trouwens ook het toilet aardig nat en moet je toch alles weer droog maken. Ook het douchegordijn moet lange tijd uithangen om goed droog te worden. Nee, dan is een douche op een camping toch wel lekkerder. 🙂
Er zijn trouwens ook wel camperplaatsen waar een douche bij inbegrepen is.

En je kunt op een camping ook 1 nacht blijven en de volgende dag weer verder rijden, je hoeft niet meteen voor een hele week te reserveren. In het voor- en naseizoen is het trouwens soms ook heel erg rustig op de campings. Wij hebben al een paar keer alleen op een groot veld gestaan. Er waren alleen mensen op andere velden aanwezig en omdat wij om een rustige plek vroegen stonden we inderdaad heerlijk rustig. Zoiets hebben we op camperplekken nog niet gehad. Meestal sta je dan wat dichter bij elkaar en alleen ben je bijna nooit.
En ook als het veld op een camping vol staat heb je qua ruimte op een camping duidelijk meer ruimte dan op (de meeste) camperplaatsen.
Maar camperplekken hebben dan soms weer het voordeel dat je op 10 meter van de rivier staat en een prachtig uitzicht hebt. En met de camper kun je overdag soms op een prachtige plek staan waar je niet mag overnachten maar dan is er vaak wel een camperplaats in de buurt om te overnachten.

Aankomst en vertrektijden worden ook wel eens genoemd als een nadeel van campings. Er zullen er zeker zijn die ’s nachts de poorten dicht hebben, maar wij slapen dan. En als ze ’s morgens om 8 uur de slagboom pas open doen dan komen wij nog amper ons bed uit, moeten nog wassen, aankleden en ontbijten. Geen haast. Dus waarom dat nu een nadeel zou moeten zijn?
Ook een zwembad kan een voordeel zijn van een camping. Op erg warme dagen is er bij een camperplaats niet altijd verkoeling in water te vinden en bij veel campings dan weer wel. Tenzij je natuurlijk weer langs dat leuke riviertje staat 🙂

Het is eigenlijk zo dat alle plaatsen voor- en nadelen hebben en dat je gewoon moet doen wat je zelf lekker vindt op dat moment. Wij houden in ieder geval het camperplaatsenboek en de ACSI campinggids bij de hand (zie onderin) en kiezen wat ons op die dag het lekkerste lijkt.
Gelukkig dat niet iedereen hetzelfde is want anders zouden die leuke campings helemaal vol staan en was er voor ons geen plek.

Meer campertips


Laat een reactie achter