Dashboard Camera

Uit de categorie: Camper Tips  
Datum: 20/05/2013


Het achteraf nog eens bedenken waar je gereden hebt, en mooie routes nog eens terugzien? Dat is wat we soms wel eens misten. We lazen over een dashboard camera die dat voor je kan opnemen, waarbij je later de leuke/mooie stukken kunt bewaren en terugkijken. Die hebben we nu dus gekocht.
Dashboard camera GS5000Het is geworden een Carcam GS5000. Deze (kleine) camera kan met een zuignap tegen het raam bevestigd worden en dan de hele weg opnamen maken. Deze opnamen worden in stukjes op de SD-Card gezet.
Mocht de SD-Card vol zijn dan worden de oudste bestanden weer overschreven. Het is dus wel zaak om na een gereden rit de mooiste bestanden op te slaan op de computer. Heb je geen heel interessante wegen bereden dan hoef je dus niets te doen en komt het vanzelf goed.
Je kan een dashboard camera onder andere hier kopen.

Ook houdt de camera GPS locaties bij dus je kan met speciale software ook de film bekijken met ernaast de Google Map met de locatie waar de film is opgenomen. Deze GPS optie hebben niet alle camera’s dus als je dat wilt moet je daar wel even op letten.

Op 20 mei een rondje gereden langs Keukenhof en de Leidse vaart waar tijdens Keukenhof een camperplaats (niet officieel, wel toegelaten) is. Het was nu niet druk doordat we ’s middags reden en het niet zulk lekker weer was. Verder in deze eerste film wat dingen geprobeerd zodat al duidelijk is wat later mogelijk is.

En hieronder nog een stukje maar nu zoals je het op het scherm kan zien met de speciale software. Dan zie je dus de film en de GPS locatie op de map en ook snelheid enz.
Het filmpje duurt 23 seconden.

Meer campertips


1 Reactie op “Dashboard Camera”

  1. Jan van der Laan schrijft :

    Beste, ik heb zo’n zelfde camera, maar mis de speciale software waar de extra gegevens op te zien zijn. Kunt u mij zeggen waar deze software te krijgen is?

    Antwoord:
    De naam van de software die ik gebruik hiervoor is RegistratorViewer.
    Deze software is freeware en dus gratis te downloaden en te gebruiken. De download pagina hiervoor is met even zoeken zo gevonden.

Laat een reactie achter