De camper weer uit de schorsing

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Nederland  
Datum: 08/05/2021


We hebben de camper weer uit de schorsing gehaald en hij is ook weer APK gekeurd en in orde bevonden. We kunnen er dus weer even op uit en het wordt nu een paar dagen aardig weer.
Vandaag is het 8 mei en gaan we weer op pad. Het regent eerst nog en we reden naar bospark de Bikkels waar we op visite gingen. Het was er gezellig met de kleinkinderen en we bleven daar ook eten. Daarna zijn we naar de camperplek in Helmond gegaan.
Daar hebben we een mooi plekje aan de grasrand gevonden.
De volgende dag zijn we mede door het mooie plekje, daar blijven staan. We zijn ’s middags alleen even naar de stad geweest om wat te winkelen. Omdat het zondag was waren er wel veel winkels dicht.
De hele dag was het vrij mooi weer en erg warm en we konden tot 8 uur buiten zitten bij de camper.

Op maandag zijn we van de camperplek gegaan en reden we eerst naar kasteel Geldrop. Het kasteel viel ons erg tegen. Het leek meer een groot herenhuis dan een kasteel. Maar er was ook een grote bloementuin en een zintuigentuin op het terrein. Bloemen waren er nog niet heel veel zo begin mei, maar het was wel mooi om er te wandelen en de zintuigentuin was echt de moeite waard. Met allerlei dingen die je zou kunnen doen en ook heel veel om te bekijken. Alles wat met de natuur te maken heeft.

kasteel Geldrop

Bloementuin

Zintuigen tuin

Toevallig kregen we een berichtje van iemand die vertelde dat Nuenen het Vincent van Gogh stadje was en dat dit vlakbij zou zijn. We hadden tijd (zoals meestal als we op pad zijn met de camper) dus zijn we de boodschappen in Nuenen gaan doen en hebben we meteen gewandeld door het stadje en wat Vincent van Gogh dingen bekeken.
Zoals het geboortehuis van Vincent en het huis van zijn geliefde. Een gedenksteen en de Aardappeleters. Een mooi beeld dat in het park staat en gemaakt is naar het schilderij van Vincent.

Vincent van Gogh

Hierna zijn we weer naar de camperplaats in Helmond gereden en hebben we nu een iets minder mooi plaatsje. Maar we gaan nu toch winkelen dus dat is niet zo erg. We hebben weer aardig wat knutselspullen ingeslagen.

Helikopter oefeningDe volgende dag gingen we weer op pad. Eerst nog wat meer winkels opzoeken die we zelf niet in de buurt hebben.
Onderweg hebben we bij Ede bij de schaapskooi de lunch gegeten. Daar waren ook militairen aan het oefenen met een helikopter. Die vloog best dichtbij soms en dat was wel even leuk om te zien.

Monument bij schaapskooi in Ede

Daarna zijn we naar camperplek ’t Turfwegje gegaan in Putten. We staan daar op een mooi plekje en de volgende dag hebben we daar lekker buiten kunnen ontbijten.

Camperplek in de zon

Nog een tijdje buiten gezeten en toen de zon weg ging achter de wolken zijn we weer naar huis gaan rijden.
De eerste trip zit er weer op dit jaar.

Meer campertips


Laat een reactie achter