De camper

De indeling van de camperDe camper is in ons bezit sinds 2 september 2009.

Het is een Hymer Camp type 594, bouwjaar 1995. Hij is bijna 6 meter lang en met voldoende hoge binnenruimte omdat Wim, met 1,95 meter, wel graag rechtop loopt in de camper.
Een 115 pk Turbo Diesel zorgt er voor dat we vooruit komen.
Verder als accesoires een achteruitrijcamera, fietsenrek, luchtvering, trekhaak, airco en gasalarm.

De alkoofcamper heeft een voor ons wel lekkere indeling. Een vierzitsplek waar we ’s nachts ook slapen en daar tegenover het keukenblok. Achterin nog een kleine zit achter de keuken en daarnaast het toilet en de douche. Verder ruim voldoende bergruimte voor 2 personen en een hond.

We slapen dus laag want de alkoof is best wel ruim, maar toch niet handig met ’s nachts uitstappen. Je moet over elkaar heenklimmen en dan het trapje zien te vinden met je slaperige hoofd. 🙂

Het voordeel van twee zitjes is ook dat als de ene nog (of alvast) als bed is ingericht je nog aan de andere kunt zitten. En als we beiden wat willen doen aan tafel wat ruimte in neemt, kunnen we ook ieder aan een eigen tafel zitten. Bobby wisselt dan zo nu en dan en gaat om beurten naast een van ons zitten. Als hij tenminste niet op zijn eigen plek tussen de twee voorstoelen ligt.

bobby op zijn plek


5 Reacties op “De camper”

 1. g.hooijman schrijft :

  Hele leuke site. Goed voor elkaar en je ziet nog eens wat nieuws op de foto s met jullie trips. Wij hebben zelf ook een hymer b544. Bevald zeer goed. Ga zo door en nog veel reisplezier en gezondheid de komende jaren. gr geert

 2. belinda zilver schrijft :

  Wat leuk om te zien. Volgens mij hebben jullie precies dezelfde camper als wij hebben. Fijn, twee zitplekjes. Wij slapen wel boven. Wat een ruimte nietwaar? Ook onze grote hond slaap tussen de stoelen in. Kleintje slaapt bij mij op schoot of bij ons in bed. Wij hebben geen alkoof zie ik nu wij hebben volgens mij de B594. Leuke site. gr. Belinda

 3. Dick en Wilma schrijft :

  Leuk om te zien dat jullie dezelfde camper hebben als ons. Inderdaad een C594. Sinds 2010 in ons bezit en hij bevalt prima. Je ziet ze erg weinig in Nederland. Slapen in de Alkoof maar wel met een extra koud-schuimmatras. Verbruik van de auto valt ons soms wat tegen. De binnenkant is helemaal nog origineel. 120000 km op de teller inmiddels. Als de hond mee gaat ligt zij tussen de voorstoelen in een tuigje. De kinderen gaan af en toe nog mee en dan nog hebben we nog voldoende ruimte. Ze slapen dan wel in een tentje. Laadvermogen is geweldig: 825kg. Moet je bij een nieuwe camper maar eens om vragen. Uitschuifbumper maar nog niet echt een toepassing voor gevonden. De camper is origineel van 1994 (model 1995) Groetjes Dick en Wilma. (ook lid van NKC)

 4. Ruud Deschaux Den Helder schrijft :

  Leuke informatieve site, hebben we veel aan. Wij zijn beginnende camperaars en sinds kort in bezit van een fiat mobilvetta skipper 1997, nog een paar jaar en dan met pensioen dus nu alvast wat ervaring op doen. Binnen Nederland al een paar plekjes opgezocht en goed bevallen. Alleen waren we wat te vroeg begonnen(april) en dan is het afzien wat de temp. betreft. Dit jaar blijven we nog in Nederland en dan rustig afzakken wat verderop. Voor een ieder die dit leest een goed camperjaar en rijdt voorzichtig. Groet Ruud & Gerda.

 5. annie schrijft :

  Leuk om te zien.
  Wij hebben sinds 3 weken een Hymer 644 en zijn nu een paar keer mee weggeweest heel erg leuk.
  Mijn man gaat met september met pensioen dus gaan wat weekendjes er mee weg. Je heb echt alles bij je en ik had het niet verwacht dat het zo leuk zou zijn ook de contacten met andere camperbewoners zijn tof!
  Ook onze boxer Demi vind het fantastisch, slaapt lekker in zijn mand onder de eettafel.
  We hopen er vele vakantie kilometers mee te gaan maken.
  Groetjes, Hans en Annie

Laat een reactie achter


Meer campertips