Denemarken 2022 (10)

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Denemarken  
Datum: 29/07/2022


De volgende dag beginnen we met een stukje fietsen naar het fort niet ver van de camperplaats. Maar daar aangekomen bleek het niet zoveel te zijn.

fort

Daar zijn we snel uitgekeken. Dus terug fietsen langs het strand. Leuk om daar even te kijken.

strand

En dan gaan we na het invouwen en opbergen van de fietsen weer verder naar de twee overgebleven grote trollen. Het zijn trouwens de twee die we hier nog niet gezien hebben, want door heel Denemarken schijnen er nog veel meer te staan en ook in andere landen. Die gaan we misschien ook nog wel eens opzoeken en bekijken.

Giant 5

Giant 6

We hebben ze nu alle 6 gehad hier in de buurt dus nog even een plaatje met alle Trollen bij elkaar. We hebben van anderen begrepen dat de kunstenaar nog veel meer trollen heeft gemaakt en die staan bijvoorbeeld ook in België.

Alle trollen bij elkaar

Toen reden we naar Bernstorff kasteel met tuin waarbij het park vrij toegankelijk is. Wat er niet bijstond is dat je daar mag parkeren met een parkeerschijf voor maximaal 15 minuten! Dan kun je weinig doen, dus we zijn maar door gereden.

Dat was naar Jaegersborg Dyrehave, een jachtgebied ten noorden van Kopenhagen met middenin het gebied het jachtslot de Hermitage. We hebben er wel even rondgelopen maar vonden het niet veel bijzonders. Misschien dat het ergens anders mooier is want het gebied is wel erg groot.
We hielden het vandaag weer voor gezien en zochten een camperplaats op. De eerste vonden we allebei niets en zijn door gereden naar Parkingplads Kalundsvej en daar staan we op een mooi plaatsje.

Parkingplads Kalundsvej

Vandaag rijden we naar Roskilde en dat doen we als we de boodschappen gehaald hebben. Het was erg druk maar we konden er nog net een plekje voor de camper vinden.

Een krappe parkeerplaats bij de haven maar het paste. Het belangrijkste is de kathedraal van Roskilde. Daar liepen we heen door een park. De kathedraal ziet er best aardig uit van buiten maar van binnen hebben we hem niet kunnen zien. Waarschijnlijk omdat er een bruiloft bezig was. Normaal zul je toch wel erin mogen.
Ook hebben we een rondje door het stadje gemaakt. Er stonden ook nog Tour de France dingen want op 2 juli was hier de start van etappe 2.

Roskilde

Roskilde

Roskilde

Tour de France koeien

We zijn daarna in de zon gaan zitten. Eerst wilden we dat bij de haven doen maar we zijn maar even verder gereden naar een meertje genaamd Himmelsoen. Daar mag je ook op de parkeerplaats (een groot veld) blijven overnachten en dan doen we dan ook maar meteen.

Himmelsoen camperplaats

Meer campertips


Laat een reactie achter