Denemarken 2022 (11)

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Denemarken  
Datum: 31/07/2022


De laatste dag alweer van juli. We gaan vandaag het openluchtmuseum sagnlandet bekijken.
Het terrein varieert van gebied tot gebied met brede en smalle paden, kronkelende natuurpaden, heuvels, plankbruggen en grasvelden. En natuurlijk veel huisjes, hutten en tenten die de verschillende tijden laten zien. We hebben veel leuke dingen gezien. Ook leuk om te horen was dat je als gezin daar vakantie kunt vieren en dan dus echt in die tijd moet leven en je dus onderdeel van het park wordt.

Familie aan het werk in de ijzertijd

Diverse hutten

Diverse tenten

Huisje met interieur

Wol maken in diverse kleuren

Potterie

Boerenleven

Vikinghut

Viking attributen

We overnachten weer op dezelfde camperplaats als gisteren. Het enige verschil is dat het deze nacht regent. Maar als het toch moet regenen dan liever ’s nachts.

De volgende ochtend reden we, na het boodschappen doen, naar een kasteel met een grote tuin in Regstrup Huse. Hoe het kasteel heet weten we niet. Het was een mooi kasteel in privé bezit waar je niet dichtbij kunt komen maar in de tuin lopen mag wel.

kasteel in privé bezit

kasteel in privé bezit

Daarna gingen we naar Dragsholm Castle. Dit is een van de oudste kastelen van Denemarken maar zeker niet het mooiste. Ons viel het wat tegen. We hebben er toch nog wat foto’s aan gewaagd.

Dragsholm Castle

Dragsholm Castle

Toen wilden we gaan staan op een parkeerplaats vlak aan zee. Maar de toegangsweg zag er slecht uit en keren zou ook moeilijk worden. En ook het weer de weg oprijden zou erg lastig zijn. We besloten om daar maar niet te gaan staan en we kwamen even verder op een prachtig terrein om lekker te staan. Wel wat verder van de zee maar dat was niet zo’n probleem. We zijn daar tot een uur of vijf gebleven.

Daarna naar een camperplaats en de dichts bijzijnde was Folvang, Anne-Marie Kyhl Sorensen. Een camperplaats bij een boerenbedrijf.
Er was niemand aanwezig dus we zijn maar ergens gaan staan wat wel een mooi plekje voor ons leek. Veel later kwam er iemand en die vond het prima zo. Het is een heerlijke rustige plek voor 50 kronen.

Folvang, Anne-Marie Kyhl Sorensen

Meer campertips


Laat een reactie achter