Denemarken 2022 (12)

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Denemarken  
Datum: 02/08/2022


We worden pas laat wakker en eten buiten. De eigenaresse van de camperplaats geeft ons een tas appels mee die in de tuin groeien. Ze zegt erbij dat ze niet zo zoet zijn dus dan weten we dat alvast. Wel aardig zo’n gebaar.

We rijden daarna naar de kerk met de vijf torens in Kalundborg. Het is best een mooie en aparte kerk om te zien. Alhoewel je binnen niets merkt van die vijf torens. Alleen de indeling is wat lastig met de stoelen en banken.

kerk met de vijf torens

kerk met de vijf torens

kerk met de vijf torens

Ook was er vlakbij een ruïne van een kasteelcomplex. Daar hebben we ook nog even rondgelopen.

ruine van een kasteelcomplex

Daarna was het lunchtijd en reden we naar een parkeerplaats. Maar al wat eerder zagen we een mooie plek aan het water bij de haven. Daar de camper neergezet en met mooi uitzicht geluncht.
Het volgende punt werd de ruïne van de Antvordkov kloostertuin. Een ruïne die ze gedeeltelijk aan het reconstrueren zijn. Best leuk om daar even te kijken.

ruine van de Antvordkov kloostertuin

ruine van de Antvordkov kloostertuin

En dan reden we weer verder naar Vikingdorp Trellenborg. We waren daar nog een half uur voor sluitingstijd en dan moet je entree betalen al zouden we niet veel extra zien omdat ze zo gingen sluiten. Maar na sluitingstijd kun je er gratis rondkijken alleen niet in het gebouw. Dat vinden we niet erg dus hebben eerst even koffie gedronken in de camper en toen het gebouw dicht ging zijn we even over het terrein gaan kijken. Er waren meer mensen die na sluitingstijd langs kwamen. Als er trouwens geen bijzondere activiteit bezig is dan kun je ook gewoon de hele dag gratis het museumterrein op.

Vikingdorp Trellenborg

Vikingdorp Trellenborg

Vikingdorp Trellenborg

Daarna nog op het parkeerterrein, waar bijna niemand meer stond, even gegeten. Toen de snelweg op en over de grote Belt brug weer van Seeland af en naar Funen gereden. Meteen weer de snelweg af, even servicen en naar de camperplek gereden die daar is. Het was al weer na achten dus tijd om te gaan rusten.

We rijden de volgende dag nu naar een noordelijk puntje van Funen, naar Fyns Hoved. Een mooi natuurgebied om een stuk te wandelen. We komen aan en het is al heel druk en we hebben geluk dat er net een auto weggaat als wij aankomen anders was er geen plek geweest om lekker te staan met de camper. We hebben eerst koffie gedronken en zijn dan gaan wandelen. Veel op en neer, maar wel heel mooi zo langs de kust. Totdat we helemaal aan het noord einde waren. Overal zee behalve achter ons.
De terugweg hebben we langs de andere kant gelopen. Op een plek waren heel erg veel stenen stapels gemaakt en wij hebben er ook maar eentje gemaakt. Het is een leuk en mooi gezicht al die “wankele” stapels.

Fyns Hoved

Weer bij de camper aangekomen hebben we de camper iets verplaatst en konden toen naast de camper in het gras zitten. Daar zijn we de rest van de dag gebleven.

Daarna gereden naar de camperplek bij een bed & breakfast in Kerteminde. Een heel mooie plek om te staan met goed uitzicht. En we hebben er heel lang buiten gezeten want het zonnetje scheen nog lekker.

camperplek bed & breakfast in Kerteminde

Meer campertips


Laat een reactie achter