Denemarken 2022 (13)

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Denemarken  
Datum: 04/08/2022


We beginnen enthousiast aan het volgende routepunt, de resten van een nederzetting in Langeskov. Het valt erg tegen wat er te zien is en eigenlijk is het nu al te warm om daar te lopen. Door de warmte, tegen de 30 graden vandaag, besluiten we om een stuk terug te rijden en langs het water te gaan staan op een punt waar we gisteren langs reden.
Een goed idee was dat. Even wat rijden maar toen stonden we geweldig aan het water en met een frisse wind die ons lekker koel hield.
Hier zijn we dan ook tot ’s avonds blijven staan en daarna reden we terug naar Nyborg voor de camperplaats.

nederzetting in Langeskov

plek aan de zee

De volgende dag is het gelukkig een stuk koeler dan gisteren.
We beginnen dan ook met De Romantische Tuin vlakbij Odense. Je moet daar zelf een kaartje kopen bij de automaat maar onze kaart werd niet herkend hoe we het ook probeerden. Net daarvoor bij de supermarkt werkte hij nog prima dus wat het ook was we konden geen kaartje kopen. Dus zijn we maar zonder kaartje naar binnen gegaan.
Het was een mooie tuin, veel gewoon bos, maar ook mooie punten die speciaal aangelegd waren. We hebben er een mooi tijdje rondgelopen.

De Romantische Tuin

De Romantische Tuin

De Romantische Tuin

De Romantische Tuin

De Romantische Tuin

De Romantische Tuin

De Romantische Tuin

Daarna reden we naar een Skulpturenpark welke in Odense ligt. Ook daar hebben we mooie dingen gezien. Het is een uitgebreid park en je kunt er lekker wandelen en kunst bekijken.

Skulpturenpark

Skulpturenpark

Skulpturenpark

Skulpturenpark

Skulpturenpark

Daarna besloten we nog even een grote trol op te zoeken. We hadden er al zes gezien en wisten dat er bij Odense ook eentje moest zijn. En we hebben hem gevonden. Een van de mooiste tot nu toe.

Grote trol

De weg er naar toe was even uitkijken want Odense heeft ook een milieuzone en daar mogen we niet doorheen. We konden net langs de rand rijden om de trol te vinden en weer terug te rijden. Morgen gaan we Odense zelf bekijken op de fiets.

Toen was het wel weer genoeg voor vandaag en besloten we een camperplaats op te zoeken. Dat is geworden Tarup campingcenter in Odense. Je kan daar mooi staan en het is er erg rustig.

Tarup campingcenter

Meer campertips


Laat een reactie achter