Denemarken 2022 (2)

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Denemarken  
Datum: 14/07/2022


Gisteren waren we in de ministad en nu waren we van plan om het Koldinghus in het echt te bekijken. Helaas regende het deze ochtend (wat niet afgesproken was) en dus hebben we de plannen weer gewijzigd. Eerst maar boodschappen doen en toen naar Funen naar het natuurgebied bij Middelfart. Een prachtig gebied waar we veel gewandeld hebben vandaag. Het natuurcentrum bij de grote parkeerplaats was niet heel bijzonder maar de plattegrond van de omgeving die je daar kan pakken is wel erg handig.

natuurgebied bij Middelfart

Ook wandelden we langs de brug waar we net over gereden waren en waar je ook op kan klimmen en rondlopen. Met een gids dan wel. Het lijkt ons wel indrukwekkend daar bovenop de brug maar ook wel eng al dat klimmen. Op de foto zie je een pijltje waar je de klimmers ziet staan.

Brug met klimmers

Er lopen ook wilde herten en die hebben we ook gezien en een aantal zelfs heel dichtbij. Al is dat heel kort want dan zijn ze opeens weer snel bij je vandaan. Er was ook een ruïne op een hoge heuvel maar daar aangekomen bleek het een lege heuvel te zijn met alleen een bordje waar het oude slot zou hebben gestaan. Gelukkig was de natuur er naar toe wel mooi en zijn we niet helemaal voor niets op pad geweest.

De herten

We slapen op de rastplatz Middelfart niet ver van het natuurgebied.

rastplatz Middelfart

De volgende dag, een vrijdag, worden we uitgeslapen wakker en gaan we weer op pad. Maar eerst gaan we langs een service punt om alles te vullen en te legen. Langs de snelweg is er zo’n punt en dat werkte geweldig. Alles bij de hand en zo is het vullen en legen snel gedaan. Dat zouden ze op veel meer plaatsen in Europa moeten hebben.

rastplatz Middelfart

Daarna reden we verder. Het waaide erg hard en regende een klein beetje. We zouden eerst naar een natuurgebied rijden maar we kwamen er niet. We reden een smal straatje in dat steeds smaller werd en ik kon niet onder de rand van een huis door. (Zie de foto hieronder) Het was gewoon te klein allemaal of wij te groot. We zijn met moeite maar achteruit gereden en uiteindelijk niet naar het natuurgebied geweest. (Het was waarschijnlijk ook te koud geweest om er fijn te lopen.)

vastgelopen

Even verder zijn we wel bij een mooie plaats aan zee gestopt waar we gegeten hebben. Het was er te koud om buiten te zitten en bij het wandelen langs de kust waaide je uit je hemd. Wel even wat mooie kleine stenen gezocht.

Langs de kust

Toen zijn we weer verder gereden en zijn we naar Valdemars Slot gereden. Maar dat hebben wij weer. Het kasteel en de tuinen eromheen waren dicht Ook de parkeerplaatsen kon je niet op en waren afgesloten met hekken. Dus maar weer verder gegaan.

Dat werd Tranekear Slot en daar wisten we van dat je er niet echt in kon omdat dat een hotel is. Maar de tuin eromheen was wel open en daar hebben we lekker gewandeld. Er stonden ook veel natuurlijk gemaakte kunstwerken en dat was ook leuk om mee te nemen in de route. Hieronder zie je er verschillende op de foto staan.

kasteel Tranekear slot

kunstwerken

meer kunstwerken

Daarna een plek voor de nacht opgezocht en dat is geworden Freizeitpark Tullebolle waar je mooi kan staan.

Freizeitpark Tullebolle

Meer campertips


Laat een reactie achter