Denemarken 2022 (4)

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Denemarken  
Datum: 18/07/2022


Vandaag een klein stukje terug rijden naar Nyborg om nog wat dingen te bekijken. Eerst naar Holckenhavn Castle wat een erg mooi kasteel is. Je kunt er niet in omdat het nu een hotel is maar eromheen lopen en in de tuin is wel mogelijk.

Holckenhavn Castle

Daarna zijn we naar het centrum van Nyborg gereden. Waar we eerst het kasteel Nyborg bekijken. Dat wordt momenteel hersteld en stelt ook niet veel voor. Een beetje rechthoekig gebouw. De omgeving is wel mooi en de toren die even verderop staat is het bezoek meer waard dan het kasteel.

kasteel Nyborg

kasteel Nyborg torentje

Daarna even het dorpje in geweest. Ook hier waren weer veel dingen van de Tour de France te zien. Nyborg was natuurlijk ook de aankomst van de tweede etappe. Dus ook hier weer fietsjes in het geel en zelfs een soort finish gedeelte. Het stadje zelf was verder ook wel aardig om doorheen te lopen.

Nyborg

Tour de France Nyborg

Daarna hadden we nog geen zin om verder te gaan en wilden we ergens op een mooi plekje zitten. Maar door de harde wind was aan het water vlakbij Holckenhavn Castle niet echt lekker. We zijn naar Nyborg rasteplads gereden en vonden daar een mooi plekje uit de wind en met een beetje zon. Daar hebben we heerlijk gezeten. Ook nog even gekeken naar de grote Beltbrug waar we dan morgen overheen gaan. Dan gaan we naar het eiland Seeland

Grote Belt brug

Dan is het al weer dinsdag 19 juli en gaan we eerst weer langs een servicepunt. Alles weer schoon en leeg.
Daarna reden we naar Seeland over de grote Beltbrug. Dat is een eind rijden en aan het einde tol betalen. Ruim 80 euro is best veel voor slechts 20 kilometer. Maar zwemmen zou zeker te ver zijn.

grote Belt brug

Meteen om het hoekje aan het einde van de brug hebben we het plaatsje Korsa aangedaan en gekeken bij het oude vestingstadje. Wel aardig om even te lopen.

Daarna voor de lunch gestopt bij een klein strandje waar je vlakbij kon parkeren. Daar zijn we zo’n 3 uur blijven plakken want het was mooi weer en je kon er ook even zwemmen om af te koelen.

klein strandje

klein strandje

Daarna reden we naar de Ganzentoren in Vordingborg. Het is een oude ruïne waarvan je veel muren of delen ervan ziet staan. En het enige dat redelijk is overgebleven uit de oude tijd is de Ganzentoren.

oude ruine

de Ganzentoren

Op het terrein stond ook nog een botanische tuin. Daar zijn we ook nog even doorheen gewandeld.

Botanische tuin

Daarna gereden naar de camperplaats van Inga en Paul Jacobsen. Een heel mooie plaats met veel uitzicht en veel ruimte om je heen. Het viel wel op dat er drie campers uit Nederland stonden. Volgens de eigenaar omdat hij niet duur was en Nederlanders goedkoop zoeken.

camperplaats van Inga en Paul Jacobsen

Meer campertips


Laat een reactie achter