Denemarken 2022 (5)

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Denemarken  
Datum: 20/07/2022


Vandaag rijden we naar de Dodekalitten.
Op een Lolland-veld wordt een monument gecreëerd dat beeldhouwkunst en muziek combineert in het midden van een landschap voor een unieke algehele ervaring. Het zijn allerlei heel hoge beelden en iedere keer komt er eentje bij. Een soort paaseiland beelden.
De stenen beelden zijn circa 8 meter hoog en het bovenste deel van het steen is uitgehouwen in de vorm van een hoofd. Samen vormen de beelden een cirkel met een diameter van 40 meter. Daarbinnen klinkt muziek. Magisch!

Hoofden

Dodekalitten

Hierna overnachten we op de parking van Maribo. De aangegeven coördinaten wijzen naar de vrachtauto parkeerplaats maar als je wat verder rijdt dan kun je prima staan bij de tafeltjes en bankjes die er staan.

En dan gaan we de hele dag naar het Safaripark Knuthenborg. Rond tien voor half tien waren we er omdat het negen uur open zou gaan. Maar dat bleek tien uur te zijn en alleen op de Engelstalige website stond negen uur. Maar er gingen even na half 10 verschillende kassa’s open en konden we ruim voor tien uur al naar binnen. Waar we ons de hele dag tot 10 over 6 hebben vermaakt. (Om 6 uur ging het park dicht.)
Er zijn dan ook veel meer foto’s gemaakt dan we hier kunnen laten zien.

Safaripark Knuthenborg

Safaripark Knuthenborg

Olifanten

Giraffes

Neushoorns

Kleinere dieren

Safaripark Knuthenborg

Ook was er een soort museum waar je de bot vondsten van dino’s kon zien. Dat was best goed opgezet.

Dino skelet

En ergens anders op het park waren allemaal kunstmatige Dino’s te zien waarbij de meesten ook bewegingen maakte en geluiden lieten horen.

Dino's

Dino's

Dino's

Dino's

We overnachten weer op de parking van Maribo.

parking van Maribo

Meer campertips


Laat een reactie achter