Denemarken 2022 (6)

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Denemarken  
Datum: 22/07/2022


Vandaag gaan we eerst tanken, boodschappen doen en langs de service. Het is allemaal weer nodig.
Daarna reden we naar Fuglsang Herregaard. Een soort kasteel met veel tuin en bossen eromheen. Je kunt daar mooi wandelen. Het geheel zag er ook erg mooi uit. Er waren ook heel erg veel grote slakken die daar rondliepen. Daar is ook even een collage van gemaakt.

Fuglsang Herregaard

Fuglsang Herregaard

Grote slakken

Daarna reden we nog even langs een camperplaats die we wilden zien maar die bleek in verband met onderhoud niet te zien. We konden de weg niet inrijden. Wel op een mooi plekje met uitzicht naar een grote brug koffie gedronken.

grote brug

Daarna zijn we naar een viking graf gereden. Een soort hunnebed maar dan nog geheel bedekt met zand. Je kon er ook in kruipen en zien hoe het er daar uitzag.

Viking graf

Toen was het tijd om een camperplaats op te gaan zoeken en dat werd parking Alebaek Strandvej. Het lijkt niet echt een officiële camperplaats maar we hebben er goed geslapen met meerdere campers.

parking Alebaek Strandvej

Dan rijden we eerst naar Mons Klint om de klif eens te bekijken. Veel over gelezen en foto’s gezien maar hoe is het nu echt? Nou, de trap is echt. Zowel naar beneden als omhoog zijn het beide keren 500 treden. Naar beneden lijkt zo simpel maar je benen zijn dat toch niet helemaal gewend en willen als je beneden bent nog even doorgaan lijkt wel. Ze trillen wat na maar het is wel snel over.
Op het strand een flink eind gelopen en fossielen gezocht. Wat zoek je dan eigenlijk? Niet echt iets bijzonders gevonden.
Wel lekker geluncht op het strand.
Daarna moesten we dus inderdaad weer 500 treden ophoog lopen maar als je langzaam loopt is het toch best wel te doen ook voor zestig plussers.

Mons Klint

Mons Klint

Ook zijn we gewandeld naar een uitzicht punt maar dan zie je toch maar weinig van de kliffen. Daar waren we dan ook snel uitgekeken.

We reden daarna naar De Liselund-tuin welke het hele jaar door geopend is. De tuin was een favoriet motief voor schilders uit de Gouden Eeuw, en deze tuin wordt nog steeds beschouwd als een van de meest romantische tuinen van Denemarken. Wij vonden hem ook erg mooi en hebben genoten van de omgeving.

Liselund-tuin

Daarna hadden we genoeg beweging gehad voor de dag en zijn een camperplaats gaan opzoeken. Dat werd de camperplaats Skovlygard Camper Parkering in Praesto.

camperplaats Skovlygard Camper Parkering in Praesto

Meer campertips


Laat een reactie achter