Denemarken 2022 (7)

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Denemarken  
Datum: 24/07/2022


De volgende dag besloten we even niets te doen. Dat wordt dus lekker uitrusten in het zonnetje (of de schaduw). Zo’n dagje hoort er ook bij en zeker na al die trappen is dat wel lekker. En we staan hier lekker rustig met een flink stukje gras voor de camper.

We hebben alleen ’s middags een klein stukje gelopen door het bos naar het strandje. Althans dat was de bedoeling maar je kon de kust door de hoge begroeiing niet bereiken. In het bos hebben we wel voor de eerste keer een echte slang gezien. Best apart om dat mee te maken.

Slang(etje)

Ook wat vlinders op de foto gezet.

Vlinders

Die maandag moesten we echt weer boodschappen doen en de service plaats aandoen. Alles is dus weer vol en leeg waar nodig.
Daarna reden we naar Faxe Kalkbrud, een grote kalksteengroeve, die gewoon in gebruik is maar waar je wel mag rondlopen om fossielen te zoeken. Boven bij het centrum Geomuseum Faxe vind je voorbeelden van wat je zou kunnen vinden. We zijn benieuwd en zijn er gaan wandelen.
Een heel erg groot terrein dus ook al zijn er veel mensen je ziet er niet veel als je rondloopt.
Dit rondlopen doe je omdat 63 miljoen jaar geleden de kalksteengroeve van Faxe onder water stond, waar gigantische haaien, krokodillen en vele andere exotische dieren rondzwommen. Je kunt dan ook nog steeds relikwieën (fossielen) uit deze tijd vinden wanneer je de plaats bezoekt, en dat is precies waarom de plaats erg populair is bij gezinnen met kinderen.

We wisten niet echt waar we moesten zoeken. Maar we keken gewoon op veel plaatsen naar de stukken steen.
Bij een watertje zaten we en raapten ook wat stenen op en opeens zag je kleine schelpjes en koraal zitten in de steen. De eerste keer dat je zoiets ziet is toch wel bijzonder. Koraal komt het meeste voor want dat vonden we later nog vele malen. Het liefste zouden we een dier vinden maar dat is niet gelukt.
Maar dit was in ieder geval leuk om te doen.

kalksteengroeve van Faxe

kalksteengroeve van Faxe

kalksteengroeve van Faxe

Daarna reden we nog naar een miniby van het stadje Faxe Ladeplads. Wel leuk om de miniatuur stad te bekijken op een schaal van 1 op 10.

miniby van het stadje Faxe Ladeplads

miniby van het stadje Faxe Ladeplads

miniby van het stadje Faxe Ladeplads

Toen waren we het wel een beetje zat en wilden naar de camperplaats in dat stadje. Maar dat was slecht geregeld. De plekken waar stroom was daar stonden allemaal auto’s en de beheerder zei dat we gewoon ergens konden wachten tot de mensen weg gingen en dan konden we er gaan staan. Daar hadden we niet zo veel zin in en we hebben een andere plek opgezocht. Daar staan we nu met een prachtig uitzicht over zee. Het is camperplaats van Heidi en Jens Sogaard.
Het is jammer dat het om 7 uur hard is gaan regenen want dit is echt zo’n plek om lang buiten te zitten en van het uitzicht te genieten.

camperplaats van Heidi en Jens Sogaard

camperplaats van Heidi en Jens Sogaard

Meer campertips


Laat een reactie achter