Denemarken 2022 (8)

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Denemarken  
Datum: 26/07/2022


We beginnen vandaag met de kerk van Stevns Klint die gedeeltelijk van de rots viel, maar niet helemaal. Aan de rand van de rotsen van Stevns Klint, op 30 meter boven de zee, staat namelijk de kerk van Højerup. In 1928 is een deel van de kliffen afgebrokkeld. De halve kerk is daarbij in de zee verdwenen. Hoewel er daarna iets meer landinwaarts een nieuwe kerk werd gebouwd, werd besloten om de oude kerk niet af te breken. Op de plek waar vroeger het altaar stond, is nu een open balkon. Van tussen de kerkbanken loop je zo de buitenlucht in, en dan sta je plotseling boven de zee. Een bijzondere gewaarwording!
Verder kun je daar ook lekker wandelen en natuurlijk ook een trap afdalen om het rotsstrand te bereiken en de kerk van onderaf te zien.

kerk van Stevns Klint

kerk van Stevns Klint

omgeving kerk van Stevns Klint

Daarna reden we naar de vuurtoren een paar kilometer verderop.
Dat waren ook weer meer dan 100 treden heen oplopen en na het uitwaaien bovenop de vuurtoren weer teruglopen.

vuurtoren

We besloten toen een kasteel te bezoeken. Dat was Gjorslev Estate en deze is, met het omliggende park, het grootste middeleeuwse kasteel van Denemarken. Wij vonden het helemaal niets. Je mag wel in het park maar kan niet echt bij het kasteel. En het ziet er ook niet echt uit als kasteel. Was eigenlijk een bezoek van niets.

Gjorslev Estate

Toen reden we naar een ander kasteel en dat leek thuis niet veel maar dat was juist een geweldig mooi kasteel om te bekijken. Mooie torens en ramen. Een mooi park eromheen en je kon overal goed kijken.
Gelukkig dat we deze dus even in de route hadden opgenomen.

Mooie torens en ramen

Mooie torens en ramen

En als laatste reden we weer richting een camperplaats en deze keer werd het Parking Revlin in Koge. Een mooie plaats aan een doodlopende weg waar je naar een strandje kan lopen. Er stonden hier erg veel campers om te overnachten.

Camperplaats Parking Revlin in Koge

Dan gaan we zes reuzen zoeken! Iets ten noorden van Kopenhagen heeft kunstenaar Thomas Dambo namelijk zes grote reuzen verstopt. Ze zijn gemaakt van gerecycled materiaal (voornamelijk hout) en liggen net iets buiten de gebaande paden. Met het project wil hij kunst uit het museum halen en mensen wijzen op plekken in de natuur die je makkelijk over het hoofd ziet.
We hebben er uiteindelijk 4 gedaan vandaag en de rest komt over twee dagen. Sommige zijn lastig te vinden en je moet soms ook een aardig eindje wandelen voor je er bent. Zonder de wandelnavigatie hadden we ze niet echt gevonden denk ik.
Hieronder de foto’s.

giant 1

giant 2

giant 4

giant 3

Daarna hebben we de camperplaats opgezocht in Kopenhagen nog net buiten de milieuzone. milieuzone Dat is de camperplaats Kastrup Havn. We verwachten wel dat het druk was maar het was nog drukker dan druk. Gelukkig konden we nog wel een plek vinden en hier blijven we twee dagen staan om morgen op de fiets naar het centrum van Kopenhagen te fietsen.
De camperplaats met plekken met stroom waren allemaal al bezet maar we konden ook andere velden gebruiken om te staan. Wat veel anderen dus ook deden. We zagen dat er stroompunten op de lantaarnpalen zaten en daar hebben we de kabel op aangesloten. Hadden we toch nog stroom in de camper. De gratis Wifi die aangeboden werd die werkte dus niet. Zelfs het wifi-punt werd niet gevonden laat staan dat je er in kon loggen.

camperplaats Kastrup Havn

Meer campertips


Laat een reactie achter