Denemarken 2022 (9)

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Denemarken  
Datum: 28/07/2022


Dan gaan we, na de warme broodjes, fietsen naar het centrum van Kopenhagen.
Op de navigatie alvast wat bezienswaardigheden gezet en dan zien we wel hoever, en waar we allemaal komen. We beginnen met de kleine zeemeermin als verste punt, maar we komen natuurlijk al weer andere dingen tegen. Zoals eerst een gebied waar een soort hippies wonen.

hippies

Amalienborg Slotsplads was het eerste waar we ook maar even verder keken. En de Marmorkirke. Ook hadden we er geen wachters verwacht maar het was wel leuk dat die er rondliepen. En niemand mocht van ze op de trappen komen.

Marmorkirke

Amalienborg Slotsplads

Daarna waren we al iets van de route afgeweken en reden we langs het water. Je zal maar een bootje hebben waar achter op het dek een helikopter staat.

de haven

En we kwamen langs David.

David

Ook Den Engelske Kirke zagen we nog.

Den Engelske Kirke

En Gefion og hendes Sonner zag er ook best mooi uit.

Gefion og hendes Sonner

vlakbij Gefion og hendes Sonner

En toen pas, ook al was het ons eerste punt op de lijst, zagen we dan eindelijk de kleine zeemeermin. Het sprookje dat de meeste mensen wel kennen. Jammer dat de zeemeermin op het einde dood gaat, maar zo lopen veel sprookjes van Hans Christiaan Andersson slecht af.

de kleine zeemeermin

Dan reden we door een vijf hoekige vesting die vlak bij de zeemeermin staat. Dat was ook wel leuk om te doen en te bekijken.
Er stond daar ook een oude molen.

vijf hoekige vesting

Daarna nog een deel bekeken van de Botanische tuin. Deze is best groot en we hadden geen zin om alles daar te bekijken, maar ook het eerste deel gaf al erg veel moois om te bekijken. Als je zelf een flinke tuin hebt en leuk wilt indelen kun je daar mooi ideeën op doen.

Botanische tuin

Botanische tuin

En er waren nog meer mooie gebouwen te zien en daar waren er ook bij waarvan we eigenlijk niet weten wat het voor functie (of naam) heeft.

mooi

ook mooi

Daarna nog langs Christianaborg Slot.

Christianaborg Slot

Christianaborg Slot

Toen waren we er wel een beetje en zijn we weer richting camper gaan fietsen, waarbij we ook nog wel mooie dingen gezien hebben.
We waren best moe ’s avonds en hebben dan ook heerlijk geslapen.

Meer campertips


Laat een reactie achter