Denemarken, de heenreis

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Denemarken  
Datum: 13/06/2014


De eerste dag veel kilometers maken richting Denemarken. Het was allemaal snelweg, niet onze favoriete wegen, maar het schiet wel een beetje op. We hebben ook langs de snelweg op een parkeerplaats gegeten. Ze hebben in Duitsland mooie plaatsen langs de snelweg om te staan en wat te eten.
We staan de eerste nacht op de camperplaats bij Sittensen. Een plaats tussen Bremen en Hamburg in. Een mooie camperplaats bij een watermolen. Ook met een leuk park erbij zodat we ’s avonds nog een leuke wandeling hebben gemaakt.

Camperplaats bij Sittensen

Natuur Sittensen camperplaatsVlakbij camperplaats Sittensen

Tweede dag ook veel rijden en vooral het eerste stuk bij Hamburg was erg vervelend. De tunnel bij Hamburg was in onderhoud en er waren maar twee van de vier banen beschikbaar. Dat was dus een lange file. We hebben er 1 uur over gedaan om 7 kilometer te rijden. Dat is heel erg langzaam!

File op de snelwegDe ingang van de tunnel

Misschien was er daarvoor wel iets gebeurd want anders kan ik me niet voorstellen dat het ritsen van een paar banen zo lang moet duren. Maar zoals meestal met files, we waren niet de enige.
Wel uiteindelijk in Denemarken aangekomen. Toen we nog maar net in Denemarken reden knipperde men naar me met de lichten. O ja, dat is waar ook, je moet in Denemarken de hele dag met lichten aan rijden. Dus die meteen aangedaan en die gaan de komende weken niet meer uit. (Ja, wel als we stil staan natuurlijk.)
Eerst hebben we een stadje opgezocht om Deens geld te pinnen en dat is goed gelukt.

Het eerste Deense geld in ons bezit

Mooie biljetten en dus weer eens iets heel anders dan euro’s. Wel lastig dat je nu weer moet omrekenen maar dat gaat ook wel vrij soepel. En toen we toch in het stadje liepen, Tonder, ook maar even lekker uit eten gegaan en een Pizza gegeten. Anneke kan aardig uit de voeten met de Deense taal. (Niet dus! Duits ging beter)

De eerste duidelijke denemarkse woordenBeeld in Tonder

Daarna zijn we een camperplaats op gaan zoeken. Dat was lastig te vinden met de coördinaten van de website maar uiteindelijk even op adres gezocht en de plaats gevonden. Het was lastig te zien dat je in de smalle oprit naar een woonhuis uiteindelijk op een grote plek kwam waar makkelijk wat campers konden staan. We hebben er heerlijk gestaan. En lekker rustig want we waren de enigen die er die nacht gestaan hebben. Het was trouwens in het plaatsje Bredebro bij een boerderij achter op het erf.

De ingang van de camperplaats BredebroCamperplaats Bredebro

Meer campertips


1 Reactie op “Denemarken, de heenreis”

  1. Denemarken 2022 (1) schrijft :

    […] We gaan weer eens naar Denemarken. We zijn er in 2014 geweest en hebben nog lang niet alles gezien. (Start hiervoor op: Vakantie Denemarken 2014 de heenreis). […]

Laat een reactie achter