Denemarken, Romo, Ribe, Esbjerg

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Denemarken  
Datum: 15/06/2014


De derde dag zijn we weer verder gereden en nu naar het eiland Romo. Daar wilden we even het oude hek van walvisbotten bekijken. Stelt niet heel veel voor maar als men in 1770 met walvisbotten een hek maakt en in 2014 staat dat nog dan wil je dat toch wel even bekijken als je toch in de buurt bent. Hier een foto van het hek.

walvisbotten als hek

Daarna op het strand gaan staan met de camper. Een hele belevenis vinden wij. Met een zware camper het zand oprijden en daar genieten. Als je het ook een keer doet let er dan op waar anderen ook rijden. Daar is het stevig en op plaatsen waar niemand rijdt kan het wel eens opgewaaid zand zijn en dan kun je vast gaan zitten. Er reed trouwens een grote wagen rond die je wel wilde lostrekken tegen een kleine vergoeding. En als je vast zit wil je dat vast wel!

De opgang naar het strandOp strand staan met de camper

Het was erg zonnig vandaag dus lekker genoten. We moesten wel de camper als windscherm gebruiken en zorgen met het echte windscherm dat de wind ook niet onder de camper doorkwam. Maar dan zaten we ook echt geweldig. Binnen in de camper bleef het met de open luiken (door de wind) maar 22 graden. Bijna koud! En dat was dan weer lekker als je even naar binnen ging en ook voor de hond. Die vond het trouwens ook geweldig om op het strand te liggen, want het was niet te heet voor hem door de wind en hij kon heerlijk naar andere honden kijken.

Bobby vindt het ook heerlijk

We hebben op het strand gegeten en zijn uiteindelijk tot kwart voor 8 gebleven. Daarna zijn we richting Ribe gegaan naar de camperplaats in het stadje. De navigatie was van plan ons weer eens door een wandelgebied te sturen. Niet zo handig! Uiteindelijk hebben we de plek wel bereikt. Je staat wel erg dicht op elkaar op de parkeerplaatsen maar voor het alleen doorbrengen van de nacht is dat niet zo erg. We hebben ook nog even een stukje door het oude gedeelte van Ribe gelopen. Leuke gezellige straatjes zijn dat. Daarna lekker wassen en wat dingen op de computer doen en wat lezen. Weer een dag om.

De camperplaats in Ribe

Op 16 juni zijn we eerst nog even in Ribe gebleven en hebben we de ruïne opgezocht. Die hebben we ook gevonden. Het is de ruïne van Riberhus en er is eigenlijk niets meer van over van het slot. Het een ruïne noemen is eigenlijk nog te veel. Er liggen nog een paar stenen en dat is het wel zo’n beetje. Er staat ook een beeld van een vrouw op een boot. Dat is koningin Dagmar die uitkijkt over Ribe waar ze in 1205 aankwam en zeven jaar later stierf in het kraambed.

De overblijfselen van het slotKoningin Dagmar

Terug lopend langs de haven nog even gekeken naar een oude boot, de Johannes Dan, en het is een kopie van een boot uit 1867.
Daarna kwamen we uit in de winkelstraat van het oude Ribe. Een straat met leuke winkeltjes. We hebben nog een paar wiebel paddenstoelen gekocht. Die hadden we nog nooit gezien en ze zagen er erg leuk uit. Gelukkig heeft de winkeljuffrouw ze goed verpakt en dan zullen ze de rest van de reis wel overleven richting Nederland.
Ook de Domkerk hebben we van buiten en van binnen bekeken. Het oudste deel stamt al uit 1225.

Een oude boot in de havenDe oude domkerk

Daarna naar het plaatsje Esbjerg waar we de vier grote mannen gaan bekijken. Ze heten: “Menesker ved havet”
Nou ze waren inderdaad wel erg groot. Heel indrukwekkend en heel leuk om daar foto’s van te maken. Die hebben we dan ook genoeg. Het was weer erg lekker warm weer dus we hebben daar nog lange tijd in de zon gezeten.

De vier grote mannen aan de zee

De vier grote mannen en de kleineOp de foto in Esbjerg

Genietend van het uitzicht over zee, net als de vier grote mannen de hele dag doen. We hebben aan andere toeristen in het Engels gevraagd of ze een foto van ons wilden maken. Ging goed in het Engels alleen hoorden we hen later gewoon Nederlands tegen elkaar praten. 😉

Het was al weer wat later en we besloten om maar een nieuwe camperplaats op te zoeken. Dat is de camperplaats Bech Sorensen
in Billum geworden bij een boer. Hier was alles inclusief en konden we ook warm water pakken en douchen.
Deze camperplaats ligt niet ver van een baai af maar helemaal naar het water lopen lukte niet omdat er veel te hoge begroeiing was. Jammer dat je vanuit de camper niet zo’n geweldig uitzicht had. Wel een mooi gebied om even rond te lopen. Ook de hond van de familie, Billy, vond het wel leuk dat er weer eens iemand was en hij bleef ook veel in de buurt van ons. Gelukkig vond onze hond dat ook geen probleem.

De  camperplaats in BillumHet uitzicht als je een stukje loopt

Meer campertips


Laat een reactie achter