Drielandenpunt Vaals

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Nederland  
Datum: 06/09/2012


’s Morgens werden we al vrij vroeg gestoord door veel herrie op de parkeerplaats. Vrachtwagens kwamen runderen brengen voor de slachterij in de buurt en vlakbij de camperplaats gingen ze dan de wagens schoonmaken. En dat ging niet echt zachtjes. We waren vandaag dan ook vroeg wakker en om 10 uur gingen we weer op pad. Het routeplan was weer eens aangepast en we besloten vandaag naar het Drielandenpunt Vaals te rijden. Er was niet veel zon en dan is het lekker om te rijden.
Eerst nog stoppen bij de supermarkt voor wat etenswaren.
Daarna verderrijden. Het eerste stuk weg zag er saai uit. Lang en te breed. Dus we zijn rechtsaf geslagen en een stuk zuidelijker gereden.

saaie wegbetere weg

De navigatie ging meteen een andere route zoeken en we kregen veel mooiere wegen. We reden al snel door het franstalige België en dat is ook wel leuk. Alleen wat er op alle borden staat (reclame etc) is wel veel moeilijker te begrijpen. De verkeersborden zijn wel te begrijpen gelukkig!
In Vaals aangekomen zijn we de toren bij het Drielandenpunt opgegaan. Een prachtig uitzicht en ook de zon was weer lekker gaan schijnen. We zaten een tijdje lekker in de zon van het weidse uitzicht te genieten.
Daarna weer naar beneden en nog even op een terrasje gezeten. Ook op het hoogste punt van Nederland hebben we natuurlijk gestaan.

De torenUitzicht
Naar beneden gekekenUitzicht
Even in de zon genietenHet hoogste punt van Nederland

Bij vertrek weer een leuke rit naar beneden en de camping in Vaals opgezocht. Dit was Hoeve de Gastmolen. We hebben een mooi plekje op een veldje en blijven hier twee nachten. Even bijkomen en morgen schijnt het mooi weer te worden. Lekker wandelen en even geen rit. We lieten ook Bobby nog even uit en we liepen over een bruggetje zo’n 15 meter van de camping af en we liepen alweer in Duitsland. Zo kom je nog eens ergens 🙂
’s Avonds lekker een douche genomen en wat achter de computer gezeten. Het wordt al echt herfst want je kan echt niet lang meer buiten zitten (tenzij je van koude voeten houdt)

Op de camping

De volgende dag, 7 september, was een rustige dag zonder verplaatsing. Lekker veel zon vandaag en veel buiten gezeten. Wel ‘even’ naar het dorpje gelopen en daar zijn we zo’n drie uur mee bezig geweest. Lekker stuk wandelen, winkeltjes bezoeken, en lekker zitten met een ijsje. Verder dus niet veel gedaan.

Meer campertips


Laat een reactie achter