Duitsland Eifelgebied (2)

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 08/09/2014


Vandaag eerst gereden naar een waterval “Nohner Wasserfall” niet ver van het plaatsje Nohn. Leuke wandeling van parkeerplaats er naar toe en de waterval is ook erg mooi. We hebben daar een tijdje rondgelopen en op een bankje gezeten.

Panoramafoto van de waterval

smalle strook watervalwatervalgordijn

Toen zijn we weer verder gereden. We wilden een camperplaats opzoeken en kwamen toevallig een bordje tegen dat er een camperplaats op een parkeerplaats was vlak naast een groen veld en speelplaats. Het was net lekker weer en daar zijn we maar meteen gaan staan en we hebben lekker buiten gegeten op het grasveld naast de camperplaats. Dit was in de plaats Kelberg.
Prima plaats om te overnachten.
Toen de volgende dag gereden naar een uitkijkpost.
Naar boven mocht niet helemaal want ze waren ‘opnamen’ aan het maken. Ik liep ondertussen wel wat omhoog, want als er boven opnamen zijn kan ik best halverwege kijken. Maar de man werd wat zenuwachtig en riep naar boven dat er iemand aan kwam. Dat was geen probleem hoorden we van boven, dus dat scheelde weer. Later zagen we wie er naar beneden kwamen en waarschijnlijk zijn er naaktfoto’s gemaakt want we konden ons niets anders voorstellen bij de vrouw die daar liep. Een verslaggeefster voor het plaatselijke nieuws was ze vast niet en voor een grotere zender al helemaal niet ;-).

trap naar bovenDe uitkijktoren

Het uitzicht rondom

Vlakbij de uitkijkpost was trouwens een mooie plek voor de camper en daar hebben we een paar uur lekker genoten van de zon en de rustige omgeving.
Daarna weer verder gereden en een andere waterval opgezocht bij Bad Bertrich. Ook een leuke plek om even te kijken. Er was een bruggetje waar we niet overheen mochten omdat er instortingsgevaar was, maar via een andere weg konden we er ook goed omheen lopen. Ook was er de elfengrot. Stelde niet veel voor maar we moesten er wel even doorheen lopen.

verboden toegangNaar de elfengrot

watervalingang elfengrot

meer watervalbinnen in de elfengrot

Later zijn we weer verder gereden en de navigatie liet ons weer even zweten. Eerst een kort stukje steil omhoog en meteen rechtsaf waar een spoorlijn was en het licht stond op rood dus we moesten meteen op die steile helling in de bocht stoppen. Niet echt lekker zo’n hellingproef. Maar het lukte. Maar toen links en rechtsaf meteen een heel smalle weg en we moesten zelfs beide buitenspiegels inklappen om er door te kunnen. Dat moet je niet te veel hebben op je reis. Het lukte dus net en aangezien de navigatie nog even doorging over zo’n weg ben ik eraf gegaan en een grotere bredere weg opgezocht. De eindbestemming hebben we wel goed bereikt via een omweg.
We stonden toen aan de Moezel bij het plaatsje Kröv. Een aardige gratis plek zonder voorzieningen en het is niet toegestaan om campinggedrag te vertonen, dus geen luifel uit en stoeltjes buiten. Laat staan buiten koken. Maar voor een overnachting helemaal geen probleem. Wij waren er al vrij laat dus perfect.

Aan de moezelMooi uitzicht van binnenuit

Er varen grote boten

Meer campertips


Laat een reactie achter