Duitsland Eifelgebied (4)

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 14/09/2014


We staan op een mooie plek en zijn erg laat wakker. We besluiten om maar hier te blijven staan en rustig wat in de omgeving te wandelen en dingen rond de camper te doen. Even rustig aan vandaag. Morgen kijken we weer verder.
En de volgende dag zijn we eerst naar een dorpje gereden voor wat inkopen en daarna gereden naar Wallendorf om de werkende natuurgeiser te bewonderen. Deze spuit ieder half uur water de lucht in. Het was leuk om te zien maar niet erg spectaculair. Het water kwam opeens omhoog en ging twee meter de lucht in. Daarna was er zoveel water onderin dat er nog maar een klein fonteintje mogelijk was en dat duurde een minuut of zes.
Maar toch leuk om zo’n natuurverschijnsel te bekijken als je in de buurt bent.

natuur geiser

Daarna zijn we weer verder gereden en we wilden naar de ijsgrotten in Birresborn.
Vlakbij, in het stadje, was een wegopbreking en we konden er niet door met de camper. Dus moesten we omrijden en stonden we aan de andere kant voor dezelfde opbreking. Er was een smal weggetje wat ons om de opbreking heen kon brengen, maar ja, wel erg smal. Toch maar gedaan en het lukte net. Gelukkig, want achteruit terug zou ook niet meevallen. Toen nog het laatste stukje naar de parkeerplaats. Ook dat waren allemaal smalle en slechte weggetjes. We zijn er gekomen en gelukkig maar. Het was er erg mooi om te kijken en de grotten waren leuk om te bezoeken. Wel heel erg donker daarbinnen maar we hadden de zaklantaarns meegenomen. Zo zagen we toch wat. We durfden niet in alle grotten helemaal naar het einde te lopen. Ten eerste omdat we die niet zagen en ten tweede moet je de weg maar weer terug vinden. Het zal niet echt gevaarlijk zijn als ze het zo openstellen, maar het blijft toch een eng gebeuren zo in een donker gat lopen. En soms kruipen omdat het erg laag wordt.

in de donkere grottenstalagtiet

Naar binnen gaanvanuit de grot naar buiten

Maar kom je in de buurt moet je er zeker even gaan kijken.
Daarna was het al 6 uur en hebben we ook maar daar op de parkeerplaats gegeten. Er was verder niemand daar dus lekker rustig. Na het eten besloten we maar weer naar dezelfde camperplaats terug te gaan als de afgelopen dagen. Het is een prachtige plaats en door het rondrijden waren we er niet eens zo heel ver vandaan. Is het morgenochtend lekker zonnig dan staan we er prima en kunnen we lekker nog even van de zon genieten.
En onderweg daar naar toe kwamen we langs een mooi oud kasteel. Dat hebben we ook eerst nog maar even van dichtbij bekeken en op de foto gezet. Waar dit precies was zouden we niet meer weten.

Het kasteel van de voorkant

Meer campertips


Laat een reactie achter