Eerst even België

Uit de categorie: België, Camper Reisverhalen  
Datum: 19/05/2014


Een weekje weg met een bruiloft in de buurt van Renesse.
Daarom dachten we een stukje België mee te nemen. Eerst reden we door Noord-Brabant en wilden we niet meer verder en zijn gestopt bij ACSI camping “Morgenrood”. Dit is een natuurcamping en wat dat inhield kwamen we achter toen we de camping opreden. Er was zelfs geen weg en we reden eigenlijk zo het bos in. Het ging wel, maar makkelijk rijden met een camper van 6 meter is het niet. Toch wel lastig zo tussen bomen en overhangende takken doorrijden.
We stonden uiteindelijk wel op een mooi plekje.

op de natuurcamping

De volgende dag meer richting België. We hadden een insectenpad gezien bij een bos en daar wilden we wel even wandelen. De insecten bleken alleen in het begin te staan en in de rest van de wandeling hebben we ze niet gezien. Dit was in Hechtel-Eksel.

vlinder op insectenpadnog een groot insect

boom in het bos (je zag het bos nog)veel zand was er ook te vinden

Er was naast de parkeerplaats een grote picknickplaats en we hebben de camper zo op de parkeerplaats gezet dat we daar makkelijk bij konden en zo lekker konden zitten op deze mooie plaats. Het was heerlijk weer. Uiteindelijk hebben we daar ook gegeten en zijn later op de avond naar een camperplaats gereden. Dat was de camperplaats in Heichteren Een plek bij de sporthal en een voetbalstadion. Een heel rustige plek waar we lekker geslapen hebben.

We reden trouwens in de buurt van Mol op een gegeven moment een bord tegemoet. Rond, wit met rode rand. Daar zouden we dus niet in mogen. Het onderbord gaf aan aan uitgezonderd voor aanwonenden. Maar iedereen op de weg reed door en ik kon ook niet zomaar even stoppen en keren. Dus ben ook maar doorgereden. Veel hekken langs de weg, borden met verboden foto’s te maken, en we vroegen ons af wat dit voor gebied was. Later op internet nagezocht en het blijkt dat er in Boeretang een reactor staat. De weg waar we reden loopt tussen de reactor en de koeltorens over het terrein!

Kernreactor in Boeretang

De volgende ochtend doorgereden naar Provinciaal domein Prinsenpark waar we ook een wandeling gingen maken. Ook hier hadden we een mooie plaats en erg rustig.

bruggetje in het bosbijzondere boom

meer in het bosbloem dichtbij genomen

En ook hier zijn we na het eten pas weer verder gegaan. Daardoor kwamen we op de camperplaats in Arendonk bij het zwembad. Er stonden geen camperborden maar in het zwembad zeiden ze dat overnachten inderdaad toegestaan was op de hele parkeerplaats van het zwembad. Als tip gaven ze aan dat de meeste campers achterin gingen staan. Dat leek ons ook het handigste omdat de plekken vooraan natuurlijk het eerst vol kwamen bij de openingstijden van het zwembad. Lekker geslapen en ’s morgens bleek de parkeerplaats aardig vol te staan maar daar hadden we totdat de luiken open gingen niets van gemerkt.

vlak bij het zembad lopen in de natuurplek op parkeerterrein

Meer campertips


Laat een reactie achter