Eifel in 2019 (1)

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 20/07/2019


Vandaag, 20 juli, beginnen we aan vijf weken vakantie in de Duitse Eifel. Een vrij groot gebied met aardig wat bezienswaardigheden en mooie landschappen.
Eerst een lange rit over de snelweg richting Duitsland. ’s Morgens horen we op de radio dat het vandaag zwarte zaterdag is en dat er dus veel verkeer op de weg verwacht wordt.
Maar toch niet op ons stukje in Nederland? Wel dus.
We staan op een gegeven moment zelfs helemaal stil en dan schiet het echt niet meer op. Honger kregen we ook dus Anneke heeft een boterham klaargemaakt en koffie erbij. Dat is dan weer een voordeel van een file met de camper. Je kan lekker onderweg even eten klaarmaken en nuttigen. Dit was in 10 jaar de eerste keer dat we dat gedaan hebben. Best gezellig.
Later ging alles wat vlotter. Wel nog wat langzaam gereden maar al met al best opgeschoten.

Kunstwerk indemann

We staan op de camperplaats in Inden bij het kunstwerk Indemann. Van dat uitzicht hebben we ’s avonds ook genoten. Jammer dat de hond niet mee mag naar boven. Nu moesten we ieder apart de klim naar boven doen. Mooi uitzicht.

uitzicht vanaf kunstwerk indemann

En het voetbalgolf-spel lijkt ons ook wel leuk om te doen als je het zo van boven ziet. ’s Avonds is het kunstwerk mooi verlicht. En niet zomaar hier een daar een lampje, maar zeer veel led lampjes die allemaal in verschillende kleuren aan en uit gaan in bepaalde patronen. Er komen zelfs letters over het werk heen maar dat zagen we pas toen we het filmpje terugkeken wat we ervan gemaakt hadden.

Camperplaats bij Indemann

De volgende dag en alle dagen die volgen is er verder geen snelweg meer. Lekker alles op ons gemak binnendoor. Eerst gaan we naar slot “burg Satzvey”. Het parkeren daar is nogal lastig maar even verder hebben we een plekje gevonden. Het is een mooi kasteel dat voor allerlei evenementen gebruikt wordt. En je kunt er lekker rondwandelen en alles bekijken. Ook zijn er wat winkeltjes en kun je bij de “backerij” lekkere koeken kopen wat we dan ook gedaan hebben.

burg Satzvey

burg Satzvey details

Daarna zijn we naar de parkeerplaats gereden van de Bruder Klaus Kapelle. Na de lunch zijn we hier vanaf gaan wandelen naar de Kapelle. Een heel apart gebouw dat er van binnen heel bijzonder uitziet. Leuk om te bekijken.

Bruder Klaus Kapelle

Camperplaats Bruder Klaus Kapelle
Daarna was het al wat later en omdat de parkeerplaats ook een camperplek is zijn we daar blijven staan en overnachten we hier ook.
Lekker in het zonnetje zitten lezen.

Meer campertips


Laat een reactie achter