Eifel in 2019 (10)

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 16/08/2019


Vandaag 16 augustus gaan we weer op pad voor nog twee weken naar de Eifel. De vorige keer hadden we nog lang niet alles gezien en dus gaan we nu verder. We rijden als eerste helemaal naar het stadje Monschau en gaan daar even rondkijken. We zijn er al eerder geweest en willen er nog een keer kijken. Het stadje hoort er echt bij als je het Eifelgebied bezoekt. Het was dan ook weer leuk om er rond te lopen.

Monschau

Daarna was het door de lange rit vanuit Nederland ook tijd om de camperplek op te zoeken. Het is de gratis camperplek geworden in Rohren. Een mooie plek met stukken gras waar je lekker kan staan. Hier komen we de nacht wel door.

camperplaats in Rohren

De volgende ochtend lekker uitgeslapen wakker geworden. Een korte wandeling bij de camperplek om de hond uit te laten. En als je van wandelen houdt dan kun je vanuit hier ook heel lange wandelingen gaan maken.

Wij besloten naar Kronenburg te rijden voor het bekijken van een kleine ruïne. De ruïne, Burg Kronenburg, was echt klein en er was niet heel veel over maar het dorpje eromheen was ook zeker een bezoek waard. Erg mooi en een lust voor het oog.

De ruïne

Het stadje bij de ruïne

Daarna zijn we naar Schwarzer Mann gereden. We hebben daar op de parkeerplaats gegeten maar zijn niet gaan wandelen zoals eigenlijk de bedoeling was. Het regende op dat moment net even te hard dus de wandeling lieten we maar niet door gaan.

Toen zijn we naar Hillesheim omdat we wat wilden winkelen in verband met het miezerige weer. Gelukkig werd het daarna wel weer beter en gingen we ook de oude stadsmuur in Hillesheim maar bekijken. De opgeknapte muur is mooi geworden en leuk om te bekijken en te beklimmen.

Oude stadsmuur in Hillesheim

Toen doorgereden naar Zilsdorf voor de Arnulphusberg. Een oude krater waar je binnenin kunt kijken omdat er vroeger al een gang gegraven was door de kraterwand. Je moet wel in de gang door een speciaal verstevigd deel lopen want blijkbaar kan er nog wel eens wat naar beneden storten. Heel indrukwekkend om binnenin de krater te staan en de rotswanden om je heen te zien.

Arnulphusberg

Toen doorgereden naar de camperplaats in Deudesfeld waar we al eerder stonden. Je kunt er gratis staan en het zijn mooie plekken. Dus als we in de buurt zijn is dit ook wel een favoriete plek.

Meer campertips


Laat een reactie achter