Eifel in 2019 (12) — Uitstapje Luxemburg

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Luxemburg  
Datum: 21/08/2019


Hierna zijn we afgeweken van de Eifel route en zijn we Luxemburg even ingereden. We willen een paar dingen bekijken nu we toch in de buurt zijn. We begonnen met het rijden van een mooie weg met wat parkeerplaatsen voor kleine wandelingen. Naat luxemburgEr was verteld dat het langs die weg erg mooi zou zijn en dat was het ook.

Ook hingen er sommige rotsen wat verder over de weg en dan ging ik toch graag een beetje naar links om maar niets te raken. Toen we net van de weg af in het bos gingen lopen hoorden we een harde klap en reed er een vrachtwagen met een net iets te hoge kraan een stuk uit de rots. Hij reed even later weer verder maar toen wij later over dat stuk reden lagen er brokken rots op het wegdek dus hij zal best wat schade hebben opgelopen.

Mooie rotsformaties

We zagen prachtige rotsformaties, een klein riviertje en grotten. Vooral op de laatste plek waar we waren in Berdorf was het echt heel mooi. We hebben door kloven gelopen waar we eigenlijk maar net door konden, zo smal, en moeten kruipen door grotten omdat het zo laag was. We hadden pas geleden nog hoofdlampjes gekocht en die voldeden prima. Je kon zo goed in het donker kijken. Alleen konden we niet verder met de hond want we kwamen een ladder omhoog tegen waar de hond zelf niet op kan en als we hem moesten dragen kwamen we zelf ook niet makkelijk omhoog. Dat was te gevaarlijk, dus zijn we weer terug gegaan en hebben weer een andere route gevolgd. Er zouden nog meer grotten zijn maar die hebben we niet allemaal gevonden.

Rotsen in Berdorf

Daarna bij een camping in de buurt wat te eten gehaald en later op de avond doorgereden richting Luxemburg stad. Waar we morgen dingen willen bekijken. We zijn onderweg gestopt op de camperplek in Junglinster en dat is een mooie gratis plek op een groot parkeerterrein.

Op 22 augustus ’s morgens eerst alles verschonen en water innemen. En daarna naar de supermarkt voor inkopen. En dan richting Luxemburg stad op zoek naar een parkeerplaats. Ik had er van te voren eentje uitgezocht om in de navigatie te zetten. Daar aangekomen bleek er zelfs nog een mooi plekje te zijn waar de camper goed kon staan. Dat is altijd maar afwachten. Daarna hebben we onze benen moe gelopen in de stad. We hebben vast niet alles gezien maar het zag er allemaal erg mooi uit. We hadden in ieder geval een leuke dag.
Het eerste leuke wat ik merkte met navigatie op de app met wandelen is dat we een gang in moesten en aan het einde van de gang was niet een opening maar een liftschacht. Die maar genomen en zo kwamen we opeens ruim 30 meter hoger op een plein en hoefden we dat stuk niet omhoog te lopen. Handig! Later ook nog met een grote glazen panoramalift naar beneden en weer omhoog geweest. Leuk om te doen en je bent meteen in een ander Luxemburg.

Daarna zijn we maar weer naar dezelfde camperplaats gegaan als gisteren (terug richting Eifel) en het is er nu een stuk drukker. Ook met jeugd die hier komen om te volleyballen. Er zijn namelijk twee volleybalvelden naast de camperplaats. Wel gezellig maar de muziek zou iets minder hard mogen. Er is ook een gebouw van een jongerenvereniging daar vlakbij dus waarschijnlijk zijn ze met slechter weer daar binnen en ze zijn er ook niet elke dag.
Morgen weer richting de Eifel.

We blijven nog even in Luxemburg en gaan naar Larochette om een, best leuke, oude ruïne te bekijken. We waren er ruim een uur bezig en daarna hebben we de lunch op het parkeerterrein van de ruïne gedaan. Dat kon makkelijk want het was een heel groot grasveld en er was bijna niemand.

We hebben er dan ook heerlijk een tijdje gestaan in het zonnetje.

Meer campertips


Laat een reactie achter