Eifel in 2019 (13)

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 23/08/2019


Daarna reden we naar een bos met watervallen en nog een burcht. Dit was weer in de Eifel dus we vervolgen onze Eifeltrip weer. De waterval bestond uit drie delen en erg hoog waren ze niet. Maar wel leuk om te zien en de natuur eromheen was daar ook erg mooi. We konden ook leuk door de bedding van het riviertje lopen en alles zo goed bekijken. Een leuke wandeling.

Daarna doorgewandeld naar de oude burcht die wat hoger stond. Even wat omhoog lopen en wat foto’s maken en weer terug lopen.

Toen was de dag alweer bijna om en op weg naar de camperplaats nog even langs een andere ruïne. Dat was burg Welschbillig waarvan nog een beetje staat midden in het dorp. Wel aardig om daar even te stoppen.

burg Welschbillig

Daarna zijn we meteen doorgereden naar de camperplek bij de duivelskloof. De parkeerplaats was erg vol en dat kwam omdat het Dinopark nu tot 10 uur bleek open te zijn in plaats van 6 uur. Een speciale avond.
We zijn daarom toen maar naar de andere grote parkeerplaats van het Dinopark gereden en hebben daar een plekje gevonden. Het zijn daar ook mooi ruime plekken en we hebben nog lekker van de zon genoten.

op de camperplaats

Vandaag, 24 augustus, zou het weer warm worden maar we willen toch wel wat doen.
We gaan eerst naar Neuerburg waar een oude opgeknapte burcht staat. We hadden er geen idee van maar de burcht is een aantal jaren geleden gekocht door een jeugdbeweging die er nu allerlei activiteiten voor kinderen houden. Als je door de buitenplaats loopt (naar binnen mag niet) dan zie je ook dat alles op kinderen geënt is. Er is zelfs een zandbak en de kelder van het gebouw is een disco geworden. Het ziet er echt perfect uit en ook de oude delen van de burcht zijn nog goed zichtbaar. Een leuk gebouw.

Neuerburg

Daarna wilden we naar Burg Schonecken maar we moesten een eind omhoog lopen in de hitte en besloten het niet te doen omdat van beneden al te zien was dat het grootste deel in de steigers stond met witte kleden er omheen. Dan zie je toch al een stuk minder van het kasteel.

Dus toen hadden we meer tijd voor de sculpturen in het sculpturenpark in Prum. Een mooie grote tuin waar heel veel sculpturen staan van voornamelijk metaal. Prachtige dingen en dus heel leuk om daar rond te kijken.

Meer campertips


Laat een reactie achter