Eifel in 2019 (3)

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 25/07/2019


Op 25 juli zou het weer een heel warme, zeg maar hete, dag worden en hebben we besloten de dag hier op het Erpeler Lay Plateau door te brengen. We stonden lekker onder de bomen dus in de schaduw en we konden makkelijk buiten zitten. Buiten en binnen warmEen heerlijke rustige dag dus.
Wel hadden we ontdekt dat de koelkast niet meer koelde. Het was gewoon warm binnenin en in het vriesvak was alles ontdooid. Er was dus iets vreemds want hij leek te branden. Maar na echt uitzetten en proberen weer aan te zetten bleef de koelkast knipperen omdat blijkbaar de vlam niet aan ging.
Ik heb alles maar opengehaald en schoongemaakt en daarna weer in elkaar gezet. Gelukkig ging hij weer branden. Heb er toen meteen even een ventilator bij gehangen want met 38 graden buiten valt het niet mee om te koelen. ’s Avonds was de temperatuur al weer aardig gedaald en het ging dus de goede kant op. Alles wat op moest hebben we wel versneld opgegeten en een paar dingen hebben we moeten weggooien.
Toch ook maar eens nadenken over vaste ventilatoren waar ik wel meer over gelezen heb.

De volgende dag reden we weer verder en hebben we de bergruïne Isenburg eerst bezocht.

bergruïne Isenburg

Sayner hutteEn daarna hebben we de camperplek de Sayner Hutte in Bendorf opgezocht. We waren er al ruim op tijd omdat het weer zo heet was en zo konden we lekker onder wat bomen staan. Ook ben ik even een tijdje naar het zwembad in de buurt geweest om flink af te koelen. Dat lukte daar prima.

Vlakbij de camperplaats staat ook een ruïne boven op de berg. Daar zijn we de volgende ochtend eerst heen gewandeld. Het valt toch niet mee om een eind naar boven te wandelen maar we hebben het samen toch weer gered en boven leuk rondgekeken.

Daarna zijn we eerst langs de supermarkt gereden om inkopen te doen en moesten we water innemen en lozen. Dat laatste hebben we gedaan op de camperplek in Vallandar waar zelfs het water zo ingenomen kon worden zonder kosten.

Ook zijn we gereden naar een hoog uitzichtpunt, de Romerturn. Het was weer een flink eind klimmen maar het uitzicht hier was wel de moeite waard. Gelukkig helemaal geen groot uitgegroeide struiken of bomen waardoor veel van het uitzicht ontnomen zou worden. Echt een mooi weids uitzicht.

Romerturn

Toen we weer bij de camper kwamen op de parkeerplaats bleek dat er een andere autoingesloten recht voor ons geparkeerd was net als veel andere auto’s bij andere auto’s. Dus wegkomen lukte ons zo zeker niet. Er was een stukje verder in het bos een feestje dus waarschijnlijk stonden er daarom veel auto’s dubbel geparkeerd (ze hoorden toch bij elkaar) alleen wij niet. Ik heb een foto gemaakt van de auto voor de camper en gaan kijken of de persoon op het feestje was. En inderdaad was dat zo dus even later konden we dan toch vertrekken.

Toen reden we naar Dausenau, een mooi plaatsje op de rand van de Eifel. Daar hebben we nog een tijdje rondgelopen. Vooral de buitenkant aan de kant van het water tussen de twee torens is zeker het bekijken waard.

Dausenau

Dausenau

De camperplek is daarna geworden Parking am Bahnhof in Nassau. Een best mooie plek om de nacht door te brengen.

Meer campertips


Laat een reactie achter