Eifel in 2019 (6)

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 30/07/2019


Op 30 juli gaan we weer verder en eerst staat er een burcht op het programma. Namelijk Burcht Olbruck. De navigatie stuurde me eerst een pad in wat echt te smal was voor de camper. Ik kon dan geen kant op. Terwijl ik op de kaart wel een betere route zag en ben die dus gaan rijden. Ook nog smalle en steile wegen maar voor mijn gevoel beter. Vlak voor het dorpje was een bordje met parkeren voor het kasteel in Niederdurenbach. Maar ik had op de kaart een parkeerplaats veel hoger achter het dorp gezien en veel dichter bij het kasteel. Ben dus doorgereden en de wegen door het dorpje waren ook eng smal en steil (in zijn 1 rijdend de berg op) maar het was inderdaad een mooie parkeerplaats vlakbij en veel hoger. Dat scheelt veel lopen!
Het kasteel, burcht Olbruck, was heel mooi om te zien en ook de toren beklimmen was leuk. Er waren veel verdiepingen en op iedere verdieping was weer wat te zien.

burcht Olbruck

burcht Olbruck

Op de weg naar beneden vanaf het kasteel nog even gestopt bij een bank voor uitzicht. Die bank was echter wel heel groot wat je pas ziet als er iemand op gaat zitten of staan.

Grote bank

Daarna even langs Geogarten bij bahnhof Engeln. Dit is maar heel klein maar we kwamen er toch in de buurt dus kijken we er meteen maar even. Leuk.
En als laatste wilden we vandaag een 1,7 km lang natuurpad lopen waar ook diverse speelstations staan. Toen we bijna bij het natuurpad waren, op zo’n 400 meter na, konden we niet verder want de weg was opgebroken. Ze waren een andere weg aan het asfalteren en precies die weg moesten we oversteken. Mooie overnachtingsplekGezocht naar een andere weg was een heel eind omrijden. Ik zag dat ik er best langs zou kunnen want ze waren verderop pas met het echte asfalteren bezig, dus ben er maar heengelopen en gevraagd of ik niet kon oversteken met de camper. Dat was gelukkig geen probleem dus nu waren we er zo en het scheelde een lange rit omrijden.
Toen daar op de parkeerplaats een mooie plek uitgezocht en zijn we de wandeling gaan maken. Ook voor kinderen erg leuk met de sprookjes onderweg en de dingen die gedaan kunnen worden. Zelfs een complete speeltuin bijna aan het eind.

Verschillende sprookjes langs de route

Dieren zoeken in het bos

En spelen kunnen kinderen ook onderweg

Weer terug bij de camper hebben we ook besloten om de nacht hier op de parkeerplaats door te brengen.

Meer campertips


Laat een reactie achter