Eifel in 2019 (7)

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 31/07/2019


We hebben lekker geslapen op de parkeerplaats van het natuurpad. En omdat de huishoudaccu erg leeg is en niet vol komt op het moment is het plan om vanavond een camperplek met stroom te zoeken. Daarom wijken we opnieuw iets af van Honden niet toegestaan de geplande route en gaan we nu eerst naar kasteel Burresheim. Helaas daar aangekomen blijkt de hond niet binnen de muren te mogen komen. Dan houdt het voor ons snel op en we zijn weer verder gegaan na een paar foto’s van de buitenkant.

Het kasteel van buiten gezien

Hertje in het bosToen naar het Traumpfad Forstensteig in Mayen. We hebben daar een leuke wandeling door het bos gemaakt en ook nog twee hertjes gezien en een eekhoorntje. Altijd leuk zulke wilde dieren tegen te komen.

Daarna zijn we gereden naar het plaatsje Montreal. Het plaatsje zelf is al heel leuk om te bekijken met prachtige straatjes en mooie vakwerkhuisjes. Maar er staan ook nog twee ruïnes. De ene heet Burcht Lowenburg en de andere burcht Philipsburg. Beide kun je zo bekijken als je maar van een beetje klimmen houdt. Want je moet heel wat op en neer lopen om bij de beide oude kastelen te komen. Heel leuk.

Burcht Lowenburg

Toen we weer bij de camper terug waren en wat gegeten en gedronken hadden wilde de camper niet meer starten! De sleutel omdraaien en dan deed hij helemaal niets zelfs geen klik. vlag op kasteelDat hadden we 4 jaar geleden in Oostenrijk ook en na aanslepen en naar de garage rijden bleek alles weer te werken en konden de monteurs ook niets vinden. De camper stond geparkeerd op een flinke helling en ging vooruit rijden als de handrem eraf ging. Dus de gok gewaagd en contact aan en in de versnelling en gaan rijden en de motor liep meteen toen ik de koppeling los liet. Even verderop gestopt en motor uit. En hij startte weer normaal. Even afwachten wat er de komende dagen gaat gebeuren. Hopelijk doet hij het nu weer vier jaar zonder problemen.

Toen zijn we naar de camperplek in Polch gereden waar we met nog zo’n 6 andere campers hebben gestaan. Het is een camperplek bij Niesmann + Bischoff, een camperfabriek. We hebben stroom genomen en hopelijk is morgen de huishoudaccu weer een stuk voller en kan het zonnepaneel het weer bijhouden daarna.

camperplaats in Polch

De volgende dag eerst even winkelen vlakbij de camperplaats en omdat het daarna alweer lunchtijd was ook daar maar gegeten. Lekker een pizza. Toen alles legen en vullen en weer verder rijden.
Eerst naar een Romerturm in Kaisersesch maar dat was niets bijzonders. Dus maar weer verder naar een waterval al wisten we niet precies waar we heen moesten.

Dichtbij gekomen kwamen gelukkig bordjes richting de waterval maar het was nog best ver. Steeds een stukje verder rijden maar de weg werd steeds slechter tot op zo’n 2 kilometer we echt niet verder durfden. We vroegen of we verder konden rijden aan voorbijgangers en dat kon niet echt makkelijk. En wandelen naar de waterval was wel mogelijk maar ook veel dalen en klimmen en moeilijk begaanbare wegen. En het ergste was dat er bijna geen waterval meer was door de droogte de afgelopen tijd. Een heel klein stroompje water viel er nog, dus al die moeite doen voor ‘geen waterval’ leek ons niet de bedoeling.
We besloten het dus niet te doen en gingen op weg naar de Geierlay hangbrug.

Geierlay hangbrug

Daar is ook een camperplek om te slapen. We hebben eerst wat gezeten daar en gegeten en zijn toen naar de brug gaan lopen. Een mooi pad door het bos. Omdat het al wat later was toen we bij de brug waren was het er ook lekker rustig. Veel leuker dan wanneer je allemaal op een kluitje loopt over de brug.
Ook als er bijna niemand op loopt en het niet waait wiebelt de brug toch behoorlijk. Een leuk uitje om te doen.

Meer campertips


Laat een reactie achter