Eifel in 2019 (8)

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland  
Datum: 02/08/2019


Na de hangbrug gisterenavond was het vanochtend, 2 augustus, aardig uitslapen voor ons. Pas rond 11 uur zaten we eindelijk aan het ontbijt.
Nu op naar Cochem om daar te wandelen en het kasteel te bekijken wat op de oever staat. We wisten alleen niet waar we goed konden parkeren. Eerst reden we een verkeerde weg in waar we wel twee mooie uitkijkpunten vonden om naar het kasteel en de Moezel te kijken.

Uitzicht op het kasteel

Uiteindelijk een grote parkeerplaats gevonden maar die bleek aan de andere kant van de spoorlijn te liggen en om er te komen moesten we door een tunnel van 2,10 meter maximale hoogte. Parkeren in CochemDat redden we ook niet. We reden rustig verder en toen zagen we rechts van de weg een parkeerplaats voor campers en er was nog een plaatsje vrij. Gelukkig! Daar zijn we snel gaan staan. Zo’n 1,5 kilometer van het kasteel af. We gingen eerst wat eten en toen ging het ook nog regenen. Volgens buienradar maar een kort buitje dus we wachten even tot het voorbij is. Daarna zijn we langs de Moezel en door de winkelstraat naar het kasteel gelopen. Een flink eind weer omhoog. We raken er bijna al aan gewend šŸ˜‰
Het is een prachtig kasteel om te zien. Zeker geen bouwval. We zijn blij dat we zijn wezen kijken.

Het kasteel in Cochem

Ook het stadje zelf was erg gezellig.

Cochem

Daarna gingen we naar de supermarkt in het stadje en daar waren weer eens hoogtebalken voor de parkeerplaats. Gelukkig konden we even verderop wel parkeren dus even een stukje lopen. Er was daar ook een camperplaats maar dat stelde weinig voor en was nog vrij duur ook. Zeker gezien de mooie plekken langs de Moezel die voor minder geld te vinden zijn.
Maar wij wilden toch verder in de route en zijn 16 kilometer doorgereden, met prachtige wegen en fraaie bochten naar Gevenich. Daar staan we nu tussen de bomen bij de sportplaats. Mooie plaatsen zonder voorzieningen maar die hebben we niet nodig om te slapen.

Camperplaats in Gevenich

Het is al weer zaterdag en we hebben heerlijk geslapen op de camperplek. Heel rustig ’s avonds en ’s nachts. Er stond nog 1 andere camper een stukje verderop.

Vanmorgen gaan we eerst richting Bad Bertrich. Daar is een mooi park achter het dorpje en daar hebben we een tijdje gewandeld. Verschillende thema’s komen er voor en het ziet er prachtig uit. Er was trouwens ook een camperplaats maar die parkeerplaats was wel erg duur.

Park in Bad Bertrich

Bad Bertrich park

We hebben op de camperplaats een uurtje gestaan om het park rond te lopen en hebben er wel even de wc geleegd. Kan maar weer gedaan zijn.

Daarna doorgereden naar de Elfengrot die in hetzelfde plaatsje ligt maar wel een stuk verder dus we zijn er met de camper heen gereden. We parkeerden op een groot parkeerterrein van een instelling. Eigenlijk is het maar een klein grotje met een leuke waterval ernaast. Je bent er dus vrij snel uitgekeken maar als je er toch in de buurt bent moet je er toch even een blik op werpen.

Elfengrot en omgeving

Daarna reden we naar de Lavabomb in Strohn. Een brok lava van 5 meter in doorsnede en weegt zo’n 120 ton. Best een flink brok.
Deze bol is zo groot geworden omdat roodgloeiende lavabrokken op de helling van de vulkaan aan de bol vast kleefden toen de bol over de grond rolde. Deze lavabom heeft nooit echt gevlogen door de lucht.
Het lavabrok rechtsonder op de foto is wel door de lucht gevlogen.

lava bomb

Daar stonden we lekker en daarom hebben we er ook gegeten en toen zijn we doorgereden naar Manderscheid om een kasteel te bezoeken. Dat was de oude burcht Niederburg. Voor 3 euro per persoon mag je overal kijken en hond mag ook mee. Een leuke oude ruĆÆne. Je moet er nog wel een eindje klimmen want alles ligt steeds iets hoger en de grond is nu niet bepaald geĆ«galiseerd. Maar dat hoort ook wel bij zo’n oud gebouw.

Niederburg

Hierna waren we het wel zat en hebben we gekeken voor een camperplaats in de buurt. Het is de camperplaats in Deudesfeld geworden. Wij hadden nog net een plaatsje in een hoekje en later zijn er nog een paar bij komen staan. Die hadden gevraagd of ze er mochten staan en ze gaan ’s morgens weer vroeg weg. Daarom mocht het want anders zouden wij niet wegkomen uit ons hoekje.

Meer campertips


Laat een reactie achter