Friesland

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Nederland  
Datum: 01/05/2011


Op de heenweg naar Friesland zijn we in Noord-Holland gestopt bij Julianadorp, de camping ‘De Zwaluw’
Heerlijk een nachtje gestaan met de camper zo opgesteld dat de wind opgevangen wordt en de zon lekker in het gezicht schijnt.
Ook nog naar het strand maar het water was nog erg koud. Dat werd dus geen koppie onder. De enkels werden nog net nat 🙂
Met de enkels in zee gaat nog net
Op het strandOp het strand

De volgende dag had Bobby een oog dat niet goed open ging. Hij was ontstoken. Dus maar even op internet een dierenarts opgezocht die weekenddienst had en toen naar Den Helder de dierenarts bezoeken. Het zal nu snel beter moeten gaan met zijn oog en ’s middags was dat al te zien en de volgende dag ging het heel veel beter.

Daarna over de Afsluitdijk naar Friesland. Wat kan een beetje wind veel uitrichten op een camper. Het viel niet mee om de camper recht te houden met de stevige wind. Niet dat het niet lukte maar zonder of weinig wind is toch een stuk relaxer rijden.
Camping in FranekerToen we in Franeker waren moesten we nog een klein stukje naar de camping. De navigatie ging hier de mist in.
We kwamen op een smalle weg maar de camping ingang was daar niet en toen we nog een eindje doorreden (keren ging niet) kwamen we in een vrijmarkt in een doodlopende straat. Ze vonden het leuk ons te zien maar vertelden dat we echt niet verder konden en terug moesten. En keren was daar (nu door de drukte en kraampjes) niet mogelijk dus dat werd een gezellig stukje achteruit rijden. Gelukkig wilde iemand wel de weg wijzen en iedereen even aan de kant laten gaan. Langzaam gereden en uiteindelijk een punt om te keren gevonden en is het uiteindelijk goed gekomen.
De camping gevonden (BloemketerP) en een mooi plekje uitgezocht uit de wind en in de zon. Heerlijk plekje.
Koninginnedag in FranekerOok nog in het centrum gelopen en de gezellige drukte van koninginnedag meegemaakt in Franeker.
Was gezellig en de rest van de dag lekker in de zon gezeten.

Na een paar dagen zijn we doorgereden naar Dokkum. Ook hier een camping vlakbij het stadje. Blaffende Hond op de BonifatiusrouteZo van camping Hardraverspark lopen en je bent in het centrum. Leuke winkels en natuurlijk moesten we ’s avonds ook even de Bonifatius route lopen. (Voornamelijk omdat hij niet zo heel lang was :-))
Wel leuk om te doen en de Bonifatius tuin met Bonifatiusbron en -kapel was ook leuk om te bezoeken.
In het park rondom de kapel staan 14 kruiswegstaties van de beeldend kunstenaar Jacq. Maris uit Malden opgesteld. Deze staties zijn opgenomen in kleine kapelachtige bouwsels, opgegetrokken uit kloostermoppen afkomstig van de vele reeds lang afgebroken kloosters in de omgeving.
Hieronder een paar van deze kapelachtige bouwsels.
kruiswegstatie 4kruiswegstatie 13
Meer over de bonifatiuskapel

Meer campertips


1 Reactie op “Friesland”

  1. rixt26 schrijft :

    Kom nog eens naar Dokkum en loop dan de Bonifatius route of de beelden route.

Laat een reactie achter