Georganiseerde camperreis

Uit de categorie: Camper Reisverhalen  
Datum: 14/06/2011


Is een georganiseerde camperreis iets voor ons. Dat hebben we ons zitten afvragen de laatste tijd. Kampeerreizen worden bijvoorbeeld georganiseerd door ACSI. Ze hebben een uitgebreid aanbod met de mooiste bestemmingen en sinds 1985 organiseren ze al Camperreizen.
Het lijkt tegenstrijdig om de vrijheid van een camper te hebben in een groepsreis. ACSI rondreis met de camper door NoorwegenJe bent ten eerste natuurlijk met gelijkgestemden op pad. Je reisgenoten vinden het reizen met de camper ook heel leuk. Maar zo’n groepreis houdt nu ook weer niet in dat iedereen maar achter elkaar aanrijdt. Je hebt overdag je eigen schema en tempo en ’s avonds zie je elkaar weer op de nieuwe camping waar je de dag kan doornemen en ervaringen kan delen.
Dat heeft natuurlijk wel zijn voordelen.
Ook de bezienswaardigheden zijn allemaal voor je opgetekend en de route is in grote lijnen al bekend zodat je in ieder geval de mooiste plekjes niet zult overslaan van het gebied waar je voor gekozen hebt.
Stel bijvoorbeeld dat we naar de Noordkaap willen, het noordelijkste puntje van Europa’s vasteland. Dan zouden we de Kampeerreis ScandinaviĆ«-Noordkaap kunnen doen die 45 dagen duurt. Een mooie lange vakantie waarbij diverse excursies, ferrykosten, maaltijden en campingkosten bij de reis zijn inbegrepen. En het bezoeken van een mooie stad, musea en andere mooie plekken wordt vaak ook gedaan met een bus, waarbij de camper blijft staan op de camping. Dat scheelt ook weer in parkeer plekken vinden vlak bij de musea en stadkern.
Misschien moeten we het een keer proberen want ze hebben tenslotte 46 veschillende reizen in het programma.
Wil je ook zien wat er allemaal met ACSI mogelijk is kun je hun website bezoeken.
Meer campertips


Laat een reactie achter