Google Earth en de camper

Uit de categorie: Camper Ervaringen  
Datum: 18/01/2011


Met Google Earth kun je ook leuke dingen bekijken. Juist omdat je in detail, van boven af, de omgeving kan bekijken zie je vaak dingen die de moeite van omrijden kunnen zijn.
Maar wat ik eigenlijk wil aanhalen is dat je plaatsen waar je gestaan hebt kunt aangeven. Dan krijg je op een gegeven moment een heel leuk overzicht van alle bezochte camperplaatsen.
Wij hebben er nog niet zoveel na een jaar maar dat zal toch steeds uitbreiden.
De links ervan kun je ook opslaan op de computer. Even dubbelklikken op het bestand en Google Earth zoomt in op de ooit bezochte camperplaats.
Hier een overzichtsplaatje en eentje ingezoomd waar je precies ziet waar we stonden op de camperplaats in Losnich aan de Moezel.

Google earth overzicht reeds bezochtte camperplaatsenDetail view van camperplaats Losnich

Hoe werkt het allemaal?
Eerst moet je natuurlijk Google Earth geinstalleerd hebben op de pc. Die kun je downloaden bij Google.
Daarna kun je het installeren en gebruiken.
Het is even wennen maar na een tijdje kan je makkelijk over de aarde zweven en inzoomen op leuke plaatsen.

Hoe markeer je nu je eigen plaatsen.
Ga eerst naar de plek die je wilt vastzetten en zoom goed in. Bovenin de pagina zie je een gele punaise (plaatsmarkering toevoegen) en klik daarop.
Er komt een scherm waar je informatie op kunt zetten en daarnaast zie je ook een grotere punaise die de locatie aangeeft op de wereld. Staat deze niet goed kun je hem gewoon verplaatsen met de muis.
Vul de naam in die je wilt geven aan de plaats en eventueel meer informatie zoals een beschrijving. Klik op OK en hij staat vast op de aarde.
Klik met rechts op de punaise en gebruik ‘opslaan als’ om deze plaats als bestand op te slaan.
Zo kun je altijd weer terug naar die plaats. Ook als je Google Earth op een andere pc gebruikt en gewoon deze bestanden meeneemt.
Heb je Google Earth? Klik dan hier om ons bestand van Sankt-Aldegund te laden en de plek te zien waar we precies stonden. (Hij kan hem eerst opslaan op de computer maar dan kun je daarvandaan weer verder.)
Er kan nog veel meer met Google Earth maar dit is alvast een heel leuke optie.

Meer campertips


Laat een reactie achter