Gratis kamperen

Uit de categorie: Camper Ervaringen  
Datum: 24/06/2012


Gratis kamperen is altijd leuk als je dat leest, maar is het ook echt gratis? Het lijkt erop dat dit niet zo is. Meestal komen er toch wel wat kosten bij, zoals bijvoorbeeld reserveringskosten. Ook de eventuele milieukosten en toeristenbelasting komt er nog bij en soms moet je ook betalen voor andere extra dingen, zoals geld voor douchemuntjes en muntgeld voor warm water om af te wassen. Een voordeel is wel dat als je normaal zou gaan kamperen je natuurlijk per nacht betalen moet en ook dezelfde extra kosten zou hebben. Dus goedkoper is het zeker wel. Gratis niet.
Alhoewel! Soms kun je gratis kamperen als je een paar uur helpt met bijvoorbeeld een bos opknappen. Dus werken in de natuur en dan gratis verblijven op een camping in de buurt. Dit heb je ieder jaar op de Veluwe, geloof ik. Maar dan werk je er dus voor en is het weer niet gratis.
Verschillende aanbiedingen kom je wel eens tegen op internet. Houdt de websites dus in de gaten of wordt lid van diverse nieuwsbrieven. Ook op gratis websites vind je allerlei gratis dingen op internet en dus ook wel gratis kamperen. Zo’n gratis website is bij 101 Gratis-tips
Gratis kamperen is dus (meestal) niet helemaal gratis maar toch wel leuk meegenomen omdat het minder kost dan normaal.

Op de camping met gratis kamperen

Aanpassing:
Een uitzondering hebben we pas nog meegemaakt bij De Oostappen Groep Vakantieparken. Eind september 2012 hadden ze ook een actie met gratis kamperen en daar hoefde inderdaad helemaal niets betaald te worden. Geen reserveringskosten, geen toeristenbelasting, helemaal niets. Dit was dus echt gratis kamperen (3 nachten). Een goede zet van Oostappen Vakantieparken en wij waren op Vakantiepark Rivièra Beach.

Meer campertips


Laat een reactie achter