GSM laden met zonneenergie

Uit de categorie: Camper Tips  
Datum: 20/08/2013


Ik gebruik mijn GSM gelijktijdig voor veel doeleinden als we gaan wandelen of fietsen. Hij staat normaal aan voor bellen, whatsapp en internet maar ook thetering voor wifi, GPS staan aan voor route opnemen en ook soms nog voor navigatie. Al deze functies en apps samen maken dat de accu wel een stuk sneller leeg loopt dan wanneer we thuis zijn. En als we wat langer weg zijn dan kan de accu wel eens de 1% halen en dat is erg laag. 😉 Zeker als je nog graag met navigatie de camper terug wilt vinden. Als je in een bos loopt valt dat niet altijd mee om dat op gevoel te doen, zeker niet als je bij vertrek er op vertrouwt dat je navigatie hebt.
We hebben nu een acculader met zonnecellen gekocht. Deze kleine accu kan dus, zoals de naam al zegt, geladen worden door de zon. Maar het is ook mogelijk om hem te laden via het stopcontact. Deze acculading kun je dan weer gebruiken om een telefoon op te laden.
Als de zonneaccu vol geladen is dan kan ik mijn telefoon tweemaal opladen. En dat is zeker genoeg om een dag rond te lopen. Meer dan genoeg zelfs, want met één keer extra opladen komen we ook wel weer thuis.

Zonnelader met gsm er naast

Hier zie je de grootte in vergelijking met GSM.

Het geeft een fijn gevoel als je weet dat alle functies aan kunnen blijven tijdens de tochten die we maken.

Een tweede voordeel is trouwens dat er op deze lader ook vier ledlampjes zitten welke veel licht geven. Dus je kan hem ook als zaklamp gebruiken als het een keer een beetje donker wordt. Of als leeslamp. Al met al een handig apparaatje om in de camper bij je te hebben.

Meer campertips


Laat een reactie achter