Hemelvaart weekend

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Nederland  
Datum: 21/05/2020


Het lange hemelvaartsweekend staat voor de deur en we hebben weer zin om met de camper op pad te gaan. Met de coronacrisis was het er tot nu toe nog niet van gekomen maar nu de camper weer APK is goedgekeurd willen we weer op pad gaan.
We gaan gewoon wat dingen proberen de komende dagen.

Als eerste moet alles nog even in de camper geladen worden. De eerste keer moet er altijd aan meer dingen gedacht worden. Daarna rijden we naar Dorregeest. Een dagrecreatie terrein bij Uitgeest waar je lekker bij het gras kan parkeren en genieten van de zon en de omgeving. Deze eerste dag was lekker ontspannen.

Dorregeest en Alkmaar parkeerplaats

De nacht hebben we doorgebracht in Alkmaar op een parkeerterrein bij een sportpark. We moesten vroeg naar bed want de huishoudaccu had het echt begeven. Vorig jaar hadden we al problemen en uit de stalling stond het lampje ook rood te knipperen. Ik verwachtte na opladen met de zonnepanelen dat het wel goed zou komen maar toen het donker werd zakte de spanning al weer heel snel en stond de meter weer in het rood en het lampje ging weer knipperen. Hij ging nog sneller achteruit als we even water pakten en licht deed het bijna helemaal niet meer.
’s Morgens (al wat later) was er harde muziek en was de sportschool open in de buitenlucht. De dames moesten flink aan het werk. Na het ontbijt dus eerst maar een winkel opgezocht in Alkmaar die een accu verkocht. Die was op 6 minuten rijden van onze plek en na wat montage werk hadden we weer volop spanning en dat is ook zo gebleven. Gelukkig namen ze de oude accu in en waren we daar ook meteen van verlost.

Toen richting Enkhuizen waar ik ook een plekje aan het water had gevonden. Die hebben we ook even uitgeprobeerd en we stonden daar prima. Helaas ging het na een paar uurtjes regenen en zijn we maar verder gereden. Op de dijk Enkhuizen Lelystad zijn we gestopt op het einde bij een parkeerterrein waar ook een patatkraam en visboer stond. Het avondeten hebben we daar maar gehaald.

De nacht hebben we gestaan op de camperplek in Lelystad. Het was daar echt heel druk en er stonden denk wel zo’n 40 campers. Een heel verschil met gisterenavond toen we alleen stonden.

Lelystad camperplaats

De volgende ochtend naar het Kuinderbos om een houtsculpturen pad te volgen. We dachten eerst langs de kant te parkeren maar even verder zagen we auto’s met paardenkar erachter in het gras staan en hebben daar even gekeken. Het bleek een parkeerplaats en ook een dagrecreatie terrein te zijn dus hebben we de camper daar op een mooi plekje in de zon gezet. Daarna de route gevolgd om alle in kunstige vormen gezaagde boomstammen te zien.

houtsculpturen pad

Terug bij de camper hebben we besloten de rest van de dag daar lekker in de zon te zitten. Een goed besluit bleek later want de dag erna was het lang zo lekker niet.
’s Avonds wilden we op de camperplek bij de Orchideeën Hoeve staan. Zag ik dat je vooraf moest melden en dat voor 18:00 uur. Het was al later en ze waren nu dicht. We zijn er voor de zekerheid wel langsgereden en we konden wel het achterparkeerterrein oprijden. Er stond al een camper dus wij hebben de onze er ook maar opgezet en hebben daar geslapen. We hebben niemand gezien verder.

Orchideeën Hoeve camperplaats

Na het ontbijt de volgende ochtend, het was regenachtig, zijn we opnieuw naar het Kuinderbos gereden om de oude ruïne te bekijken en de zandsculpturen. Eerst de burcht, maar daar is echt maar heel weinig van over.

De ruïne in het bos

Daarna het pad voor de zandsculpturen opgezocht en deze gevolgd. Dat waren negen verschillende taferelen gemaakt uit zand die als thema hadden 75 jaar bevrijding. Mooi dat zoiets gewoon in het bos mogelijk is.

zandsculpturen

We wilden nog een dagcamping bekijken en dat was in Zeewolde. Daar zijn we naar toe gereden en dat viel wat tegen. Een klein terrein. We hebben er koffie gedronken en zijn toen weer een camperplaats gaan opzoeken. Dat werd de camperplek bij Eemnes. Een plaats bij een sportpark waar ruimte genoeg is ook als de echte plaatsen al vol zijn. Op de heenweg er naar toe hebben we als diner maar chinees gehaald.

De volgende dag zouden we weer naar huis gaan maar de zon scheen erg lekker dus hebben we de hele dag op dagrecreatie terrein bij Lage Vuursche gestaan.

Lage Vuursche dagrecreatie

Het bereik voor de telefoon is daar erg slecht maar dat moet kunnen voor een dagje.
Tegen acht uur ’s avonds waren we weer thuis en hebben de eerste lekkere dagen met de camper gehad dit jaar.

Meer campertips


Laat een reactie achter