Isolatiescherm voorruit

Uit de categorie: Camper Tips  
Datum: 05/05/2010


Een isolatiescherm bij de cabine ramen leek ons toch ook wel handig omdat het de kou en de warmte buiten kan houden. En ook belangrijk, er is minder (geen) condens op de voorramen als je ’s morgens wakker wordt.
Wim heeft er zelf eentje gemaakt.
De materialen zijn gekocht bij de bouwmarkt. Isolatie deken met bubbeltjes plastic en 1 zijde met aluminium folie en stevig plakband.
Het maken ging eigenlijk vrij simpel. Opmeten van het raam, ruim knippen en op zijn plek leggen. Dan kun je makkelijk nog kleine stukjes eraf knippen zodat hij precies op het raam ligt. Dan een stuk ernaast en deze met kleine stukjes plakband vastzetten zodat hij gefixeerd zit. De bocht om, bij de zijramen gaat op dezelfde manier. Ruim op maat knippen, dan deels vastplakken op het raam en de zijkant met de aansluiting op het voorraam knippen. Dan de twee delen zo goed mogelijk vastzetten met plakband.
Isolatiescherm op de voorruit
Bij de spiegels hebben we de ronding zo geknipt dat hij er makkelijk overheen kan, maar wel het hele zijraam bedekt wordt.
Isolatiescherm rond spiegels
Als de delen vastzitten dan kan je het geheel op de grond leggen en strak met plakband (lange stukken) vastzetten. Wij hebben er voor gekozen om dubbel isolatie te gebruiken dus toen het geheel in elkaar zat hebben we aan de andere kant nog een deel erop gezet. De bubbels zitten aan de binnenkant en de buitenkanten zijn dus beide het aluminium folie.
Voor het vastzetten op het voorraam zijn de ruitenwissers voldoende. De zijkanten worden aan de binnenkant van de deur vastgezet. Aan de bovenkant zit een band van boven naar de zijkant vast en deze gaat gewoon over de hoek van de open deur. Aan de onderkant zit een strook welke binnen aan de deurkruk vastgezet kan worden. Het is elastisch band en blijft dus altijd goed op spanning staat als het geplaatst is.
Band boveninBand onderin
Het eropzetten en erafhalen van het scherm is in een paar minuten gedaan en hij is makkelijk op te vouwen.
Het bevalt ons uitstekend en zeker met veel zon merk je dat het veel scheelt. En in de nachten blijft de cabine ook beter op temperatuur dan zonder.
En het is ’s morgens veel langer donker dus uitslapen gaat ook goed 🙂

Meer campertips


2 Reacties op “Isolatiescherm voorruit”

  1. Anoniem schrijft :

    Hoi. Een hartstikke goed idee! Ga ik ook maken. Bedankt voor de informatie. Wij rijden in een mobivetta (miller oklahoma) Bj 204 fiat 2.8 en campere al van af 1997. Had ik er maar eerder aan gedacht. Trouwens ik vind de site ook prima! Groetjes Jan

  2. Monique schrijft :

    Hoi!
    Wij zijn sinds een maand de trotse eigenaren van een Burstner T600 uit 1994 en zijn nu 1 keertje op pad geweest met onze 2 honden naar de Moezel, was puur genieten, wat een vrijheid! Met Pinksteren gaan we weer. Ik wilde even zeggen dat jullie tips echt fijn zijn, zeker deze met het isolatiescherm, zo gaan wij het ook doen, is het nog te betalen!!! Dank voor de tip en ik zal regelmatig op jullie site neuzen voor nieuwe tips!

    Groetjes Monique van Liempt-Boerboom

Laat een reactie achter