Kastelen en meer in Nederland (2)

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Nederland  
Datum: 23/07/2020


Vandaag eerst op weg naar de supermarkt en daarna door naar kasteel het Nijenhuis. Dat kasteel heeft ook een beeldentuin maar helaas de hond mocht helemaal het terrein niet op. Dan houdt het voor ons al snel op want alleen gaan kijken naar zoiets dat gaat ons te ver en de hond achterlaten doen we ook niet. Dus we gaan maar verder.

kasteel het Nijenhuis

Dat wordt Landhuis Sprengenberg welke midden op de hei staat. Het was een aardig stukje wandelen vanaf de parkeerplaats en eerst zagen we het hele gebouw niet want hij staat steeds achter bomen. Heel vervelend, maar terug gingen we even niet over een weggetje maar door de hei en toen kwamen we toch op een plek waar we hem konden zien. Even en fotootje gemaakt en toen weer verder. Het was in ieder geval wel een mooie wandeling.

Landhuis Sprengenberg midden op de hei

Ook zijn er daar ontzettend veel rododendron struiken maar die waren nu niet in bloei. Dat was wel jammer anders zou het er prachtig gekleurd uitzien daar.

Toen als laatste de dagcamping in Holterberg geprobeerd en dat is goed bevallen. Een prachtige plek om een tijdje te staan. Het ging wel even regenen maar dat was niet al te veel en we zaten lekker even onder de luifel. We zijn er tot 8 uur gebleven en toen naar de camperplek in Nijverdal gereden. Hier hebben we lekker geslapen.

Dagcamping in Holterberg

Vanmorgen even de tanks geleegd want dat is mogelijk op de camperplek in Nijverdal. Je kunt er moeilijk grijs water legen met de camper boven de put maar eerst de wc legen en die wc-tank dan gebruiken om grijs water te legen gaat prima. Is de wc-tank ook meteen weer even omgespoeld.

Daarna zijn we gereden naar Landgoed Eerde. Er staat een kasteel dat nu een school is en daar kun je nergens op het terrein komen. Eromheen door het landgoed wandelen kan wel en dat hebben we een stukje gedaan.

Landgoed Eerde

Toen verder naar kasteel Coevorden. Dit kasteel is nu een hotel en staat midden in Coevorden. Wel leuk om er even heen te wandelen en wat foto’s te maken. Het ziet er best mooi uit zo.

kasteel Coevorden

Daarna besloten we een bezoekje te brengen aan het openluchtmuseum Ellert en Brammert. Dat is ons goed bevallen. Een paar leuke uurtjes hebben we daar rondgebracht op het terrein. En we hebben weer wat geschiedenis geleerd. Leuk om ook oude dingen te zien die onze ouders zelf vroeger ook nog gebruikten.

openluchtmuseum Ellert en Brammert

openluchtmuseum Ellert en Brammert

openluchtmuseum Ellert en Brammert binnenin

Toen we het gezien hadden was het aardig zonnig weer en besloten we even een dagcamping bij Erica te bekijken. Het was er erg rustig en tot kwart over 8 hebben we daar gestaan. Eerst lekker in het zonnetje maar later was het er ook nog lekker zitten.

dagcamping bij Erica

Toen de camperplaats in Emmen opgezocht. Maar die stond echt tot de nok toe gevuld. Wat een hoop campers op dat kleine stukje. We vroegen ons af of ze de deur wel allemaal open konden krijgen. Wij hebben de camper voor de nacht maar op het grote parkeerterrein ervoor neergezet waar ook al een paar andere campers stonden. We hopen dan alleen dat we morgenochtend niet tussen de marktkramen staan 😉
We hebben er heerlijk geslapen.

Meer campertips


Laat een reactie achter