Kastelen en meer in Nederland (3)

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Duitsland, Nederland  
Datum: 25/07/2020


Dan weer op stap en we gaan nu naar Duitsland. Eerst even naar de Tedi om te kijken of ze nog leuke hobbyspullen hebben. Natuurlijk hebben ze die. šŸ˜‰
Daarna op naar slot Dankern, maar dat bleek een misrekening te zijn want dat kasteel ligt dus in een pretpark en je kunt niet zomaar naar het kasteel toelopen.

Deel van het pretpark

Er was op de parkeerplaats wel een verzorgingszuil voor de camper dus hebben we maar even alles geleegd en weer gevuld. En later hebben we ook nog goedkoop getankt dus we kunnen weer even vooruit.

Dat was dus jammer en we gingen verder naar Schloss Clemenswerth. Hier konden we wel kijken maar het regende flink dus hebben we eerst maar koffie gedronken en ons vermaakt in de camper. Toen het even droog was zijn we gaan wandelen rond dit kasteel met veel gebouwen die er rondom gebouwd zijn.

Schloss Clemenswerth

Als laatste weer een camperplaats opgezocht. En dat is de camperplaats in Meppen geworden. Er zijn een aantal heel mooie plekjes tussen heggetjes maar die waren allemaal al bezet. Maar voor een nachtje staan we er naast ook wel prima.

Meppen op de camperplaats

Vannacht hadden we veel regen gehad maar nu we opstaan schijnt toch de zon weer. Dus we rijden naar de Dorrenther Klippen. Daar willen we wel even rondlopen maar wel graag met een beetje mooi weer. De parkeerplaats daar konden we niet op want die was vol dus besloten we bij de rodelbaan op de camperplek te gaan staan en dan erheen te gaan lopen. Dat ging prima want zo ver is het niet lopen. Wel even langs een drukke weg, maar al gauw kun je het bos in. Toen we er liepen hoorden we wel onweer in de verte en dat kwam al snel dichterbij. We zochten een aardige overhangende rots op en zijn daar onder gaan staan. De hele hoosbui die toen al snel over kwam heeft ons in ieder geval niet nat gemaakt. De hond wel, maar die vindt dat niet zo erg. Daarna brak al snel de zon weer door en zijn we verder gelopen.

Dorrenther Klippen

Toen we weer bij de camperplek waren aangekomen besloten we om daar ook maar te overnachten. Een mooi rustig plekje in het donker.

camperplaats

De volgende dag staat er weer een kasteel op het programma en nu nog even in Duitsland. Eerst een kasteel wat verder Duitsland in vanaf de camperplaats. Dat is burg Tecklenburg. Dit een leuke ruĆÆne om te bezoeken. Je kunt er rondwandelen en er is een prachtig torentje te zien. Verder oude muren en een poort. We hebben er een uurtje doorgebracht en hieronder een fotocollage van het geheel.

burg Tecklenburg

Daarna richting Burg Bentheim. Onderweg zijn we wel gestopt voor de supermarkt en later nog eens voor andere winkels. Bij burg Bentheim konden we makkelijk parkeren alleen was de parkeermeter defect dus geen kaartje kunnen kopen. Gelukkig ook geen bekeuring gekregen want later zag ik dat er wel een andere meter stond waar je had kunnen betalen. Het kasteel zag er leuk uit om zo rondom te bekijken. We mochten met de hond niet naar binnen maar er was toch ook zo wel veel te zien.

burg Bentheim

Terug bij de camper hebben we eerst maar even alles geleegd en gevuld zodat we er weer even tegen kunnen.

Daarna richting Nederland naar de camperplaats Zwillbrocker Venn die nog net in Duitsland valt maar 500 meter verder rijden en je bent in Nederland. De camperplaats bereikten we om ongeveer 18:30 en er was gelukkig nog plaats genoeg.
We hebben er heerlijk geslapen.

camperplaats Zwillbrocker Venn

Meer campertips


Laat een reactie achter