Kastelen en meer in Nederland (5)

Uit de categorie: Camper Reisverhalen, Nederland  
Datum: 07/08/2020


Op deze opnieuw warme dag van boven de 30 graden hebben we weer kasteeltjes opgezocht. Eerst gereden naar Landgoed Staverden. Leuk om daar te wandelen op het landgoed en wat foto’s te maken.

Landgoed Staverden

Daarna reden we naar kasteel Cannenburch. Wat er ook nog wel een beetje als een kasteel uitziet. Rondom het kasteel kun je vrij wandelen en dat hebben we ook gedaan.

kasteel Cannenburch

Hierna hadden we weer rust nodig en zijn we naar de dagcamping in Holten gereden. We verwachtten een aardige drukte maar er was bijna niemand. Een lekkere plek onder een boom gevonden en de rest van de dag tot half negen lekker gezeten.

dagcamping in holten

Daarna naar de camperplaats in Nijverdal voor de nacht. Daar moet je dan wel voor negen uur naar toe rijden anders is de kortste weg door de heide afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer en zou je flink moeten omrijden.
Wel vervelend dat de camper soms helemaal niet start als je de sleutel omdraait. Meestal na een aantal keren doet hij het wel maar prettig is het toch niet.

Vandaag besloten we alleen maar op de dagcamping te gaan staan in Holten. Dus ’s morgens er heen gereden en ’s avonds weer terug.

We gaan op weg naar kasteel de Haere. Ook een mooi kasteel om bij te wandelen. ’s Morgens leek het vrij bewolkt en wat koeler maar terwijl we er liepen brak de zon weer door en was het weer zo boven de 30 graden. Ook een kleine ruïne staat er op het terrein.

kasteel de Haere

Tijd voor een andere dagcamping en dat was die bij Markelo. Ook een mooie om te staan en we waren de enige. Ook nog eens achteraf dus we hadden een groot grasveld voor onszelf, alhoewel we we aan de rand bij de bomen in de schaduw bleven.

’s Avonds toch maar weer overnacht op de camperplaats in Nijverdal waar het geen enkele keer druk was. Twee keer alleen gestaan en eenmaal met z’n tweeën.

De volgende dag besluiten we om weer wat te doen en rijden naar Orvelte. Dat oude dorpje willen we nog wel een keer bekijken. Dat is lang geleden dat we daar een keer gelopen hadden. Het blijft een leuk dorpje. Ook wilden we de schapen kijken en dan moest je bij het Houten pad van Theodoor gaan kijken. We wisten niet wat dat houten pad was maar dat bleek ook leuk om te lopen. Een pad met allemaal houten dingen onderweg, zoals een klimbaan, brug, kromme paden, holle boomstam enzovoort. Leuk voor als je met kinderen loopt maar ook wij vonden het erg leuk om steeds verrast te worden.

Orvelte

Nog meer Orvelte

Houten pad van Theodoor

De schapen hebben we trouwens ook van dichtbij gezien.

De schapen bij Orvelte

Het wegrijden op de parkeerplaats ging weer eens niet. EricaGeen starten mogelijk en het duurde weer even voor het toch lukte. Weggereden van de parkeerplaats en daarna de rest van de dag op dagcamping Erica gestaan.

We besloten, omdat de hitte nog lang gaat aanhouden en de camper slecht start om de volgende dag maar naar huis te gaan. En dan gaan we later weer verder met de trip langs kastelen. We rijden alvast wat kilometers richting huis en slapen op de camperplaats in Nieuw Leusden.
Er stonden nog drie andere campers dus de officiële plaatsen waren vol, maar we begrepen dat er vaak meerdere campers stonden. Handig trouwens dat er voor aan de weg een kraantje is waar je water kan pakken.

camperplaats in Nieuw Leusden

De volgende dag weer naar huis gereden. De camper schoon gemaakt en weer naar de stalling gebracht.
Onze schoonzoon heeft de startmotor doorgemeten onder het starten en die blijkt inderdaad niet meer goed te zijn. We zullen hem dus moeten laten vervangen. Meteen de garage gebeld en met een paar dagen kan de startmotor vervangen worden en hopelijk blijft de camper dan na reparatie weer gewoon starten.

Meer campertips


Laat een reactie achter